MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2013 - JÚLIUS

A szakmai zsűri döntése alapján "A Hónap Fotója - Éledező természet" dicső cím tulajdonosa júliusban Mestyán József Az elvarázsolt kastély című képe. Nézzétek meg Ti is a nyertes képet:

 

A szakmai zsűri döntése alapján „A hónap fotója” cím nyertese júliusban:

 

Mestyán József – Az elvarázsolt kastély


Az Országos Kéktúra zempléni szakaszát készültünk bejárni 2008 márciusában. Autóval tartottunk Füzérre – kedvenc szállásadónkhoz, Julikához, a Koronaőr Vendégházba –, amikor megpillantottuk a várat. Még a lélegzetem is elállt a látványtól. Ahogy a köd körbevette a várat és magát a várhegyet is kitakarta, olyan érzésem támadt, mintha egy mesebeli elvarázsolt kastély lebegne előttünk. Természetesen azonnal félreálltunk fotót készíteni. Aki még nem járt Füzéren, annak mindenképpen ajánlom. Nemcsak a vár, hanem a várból elénk táruló panoráma is gyönyörű.

 

 

A szerkesztőség értékelése


Jókor, jó helyen készült kép. A ködfüggönyön nyílt „ablakon” át sejtelmesen előbukkanó vár látképe egyszerre hátborzongató és lenyűgöző. A képkivágást ugyanakkor némileg finomítani kellett volna.

Facebook-falunkon, a Ti döntésetek alapján szintén ez a fotográfia volt a legjobb e hónapban. A többi pályamunka mellett ezt a képet is megtaláljátok a facebook.com/turistamagazin közösségi oldalunkon, továbbá a turistamagazin.hu weblapon.

 

VÁRJUK A HÓNAP LEGJOBB FOTÓJÁT
Küldd be kedvenc képed a hónap témájában (lásd lentebb), amelyet Mi felrakunk a közösségi falunk galériájába. A beérkezett fotókból egy nyertes alkotást Ti választotok a leadott lájkjaitokkal. Készítőjét egyéves Turista Magazin-előfizetéssel ajándékozzuk meg* 6 600 Ft értékben. Egy másik fotográfiát a szerkesztőség szakmai zsűrije emel ki, mely kép bekerül a következő lapszámunkba, és szerzőjét ebben a hónapban egy 5000 Ft értékű Decathlon vásárlási utalvánnyal, valamint egy egyéves TM-előfizetéssel* jutalmazzuk.

 

AUGUSZTUSI (2013. 07. 01–31.) PÁLYÁZATUNK TÉMÁJA: „VIZEK”

 

2013 további tematikája megtekinthető weboldalunkon.

 

Pályázati feltételek, elvárások:


– a képek felbontása min. 6 megapixel (2800 × 2100 pixel);
– a fotókon csak minimális digitális utómunka a megengedett;
– a képeket a szerkesztőség bármikor szabadon felhasználhatja;
– a tárgyba beírandó: „A hónap fotója”;
– havonta fejenként két képet küldhető be;
– a képnek legyen címe, rövid története (hol, mikor, miért készült);
– a képeket minden hónap 1-jétől 20-áig fogadjuk az e-mail címen.

 

*Az előfizetés átruházható. Ha a közönségszavazás nyertese és a zsűri választottja ugyanaz a kép, egy előfizetés kerül kiosztásra. Az aktuális előfizetői akciók nem vonatkoznak az ajándékba kapott előfizetésekre.


 
Korábbi hónapok fotói:
2012 - NOVEMBER
"A Hónap Fotója" dicső cím tulajdonosa novemberben - a sorozat történetében először a szakmai zsűri és a Ti döntésetek alapján egybevágólag - Szatmári Gálné Gabriella. Nézzétek meg Ti is a nyertes képet: 2012.08.04.
2012 - AUGUSZTUS
"A Hónap Fotója" dicső cím tulajdonosa augusztusban Hrabóczkiné Zsóka... Nézzétek meg Ti is a nyertes képet: 2012.08.04.
<< 1 2 3 4 5 6 >>


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...