MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.06.07. 08:15,   Szöveg: fox10phoenix.com,   Fotó: fox10phoenix.com

74 éves nénit még nem láttál így bepörögni – videó

Az idős nő sérülést szenvedett hegymászás közben Arizona egyik népszerű túraútvonalán, és magától nem tudott volna leereszkedni, ezért hívták a helikopteres mentőket.

Június 4-én a néni a Piestewa-csúcson, a Phoenix-hegységben túrázott, amikor megbotlott és megütötte magát, ezért segítséget hívtak hozzá. A mentést szervező tűzoltók úgy vélték, a helikopter lesz a legjobb megoldás – utólag a néni ezzel valószínűleg nem ért egyet.

 

Fotó: fox10phoenix.com


Amikor ugyanis berakták a mentőkosárba, és a helikopter felszállt, először lassan, majd egyre gyorsabban és gyorsabban kezdett pörögni a sérült. Próbálkoztak a lejjebb-feljebb engedésével, hasztalan. A kellemetlen szituáció vagy egy percig tartott, de szerencsére végül a már meglévő sérülések mellett a nőnek nem lett komolyabb baja, persze a hányingert és a szédülést leszámítva.


A Phoenix Mountain Rescue az elmúlt hat évben 200 hasonló mentést abszolvált, és ez a második eset, amikor balul sült el a dolog. A pörgés a turbulencia miatt alakult ki, amit a helikopter rotorja keltett. Az erről készült videót eddig több mint 16 millióan nézték meg.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Látványos helikopteres mentés a francia Alpokban – videó

Egy sziklán rekedt két turista a Krivádiai-szurdokban

Kimentették a hegyoldalban rekedt turistákat


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...