MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.09.18. 14:41,   Szöveg: Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság,   Fotó: Garancsi Kata, Gulyás Attila

A Budapest környéki túrahelyekért önkénteskedhetsz

A főváros környéki túrázó helyek fejlesztése érdekében nagyszabású kutatás indul, amelyhez önkéntesek jelentkezését várják. A feladat a látogatóforgalom mérése és kérdőívezés.

Fotó: Garancsi Kata

 

Ha te is büszke vagy arra, hogy a főváros közvetlen közelében remekül lehet túrázni, jó levegő és gyönyörű tájkép fogad, és fontosnak tartod, hogy a kirándulók igényeihez még jobban igazodó fejlesztéseket hajtsanak végre, csatlakozhatsz a Pilisi Parkerdő Zrt. és a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság (DINPI) kutatásához.

 

Fotó: Gulyás Attila


A vizsgálat a a Pilis és a Visegrádi-hegység, illetve a Pilisi Bioszféra Rezervátum területén folyik majd. Naponta mintegy 50 fő (18 évnél idősebb) önkéntes munkájára lesz szükség, október 21 és 23. között. A kutatás több fordulóban zajlik, az első alkalomra a jelentkezési határidő szeptember 24.


Az önkéntesek feladata a kijelölt pontokon a látogatók számlálása és kérdőívezés a vizsgálat időtartama alatt, 8–tól 17 óráig. A kijelölt helyszínek turistautak mentén találhatóak, a területtől függően erdei környezetben, lakott területtől legfeljebb 1 km-es távolságban vagy kedvelt kirándulóhelyek közelében.

 

Fotó: Gulyás Attila


Az önkénteseket a Pilisi Parkerdő Zrt. szálláshelyein ingyen szállásolják el a vizsgálat időtartama alatt (20-án estétől). Innen szállítják el a számlálópontokra reggelente a segítőket, és ide is érkeznek vissza esténként. A kutatásban résztvevők két személyre szóló belépőjegyet kapnak a DINPI valamelyik bemutatóhelyére, vagy ingyenesen vehetnek részt egy meghirdetett túrán, ezen felül a Budakeszi Vadasparkba is kapnak egy belépőt.

 

Jelentkezni itt lehet:


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...