MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.12.13. 10:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Fotó: Mohai Kata, Molnár Péter, Tóth József, Gulyás Attila, Budakeszi Vadaspark

A hidegben is érdemes mozogni a szabadban – hétvégi programajánló

A borongós téli napok nem kedveznek a szabadtéri eseményeknek, de egy igazi természetjárót a mínuszok sem tudnak a négy fal között tartani. Ajánlunk a hétvégére néhány izgalmasnak ígérkező programot, ha bekuckózás helyett mégis a természetet választanád.

1. Tortúra a Bükkben

 

Fotó: Mohai Kata

 

A túra a Bükk hegység legszebb részein kanyarog, és a két megyeszékhelyet, Egert és Miskolcot köti össze. 65, 44, 34 és 12 kilométeres távok közül választhatunk. A leghosszabb résztáv Miskolctapolcáról Egerbe visz, a 44 kilométeres Ómassáról Egerbe, a 34 kilométeres Miskolctapolcáról Ómassáig, a legrövidebb „családi” táv pedig Miskolctapolcáról Bükkszentkeresztig.

 

Mikor?
2017. december 16–17.
Hol?
Bükk, Miskolctapolca, Ómassa
Bővebb infó ide kattintva.

 

2. Téli túra Gemenci-erdőben

 

Fotó: Molnár Péter

 

A Gemenci-erdő hazánk egyik legnagyobb ártéri erdősége, Holtágak, tocsogós rétek, nádasok, ligeterdők és apró tavak mozaikja, a Duna–Dráva Nemzeti Park része. A 6 kilométeres túrán ízelítőt kaphatunk e különleges táj havas, téli hangulatából. A program időtartama kb. 3–4 óra.

 

Mikor?
2017. december 16. 10.00 – 14.00
Hol?
Gemenc, Pörböly, gátőrház
Bővebb infó ide kattintva.

 

3. Állatok karácsonya a Budakeszi Vadasparkban

 

Fotó: Budakeszi Vadaspark

 

A vadasparkban az idei karácsonyon is gondolnak az állatokra. A kifutókban ehető díszekkel ékesített fenyőfákat helyeznek el. A mosómedvéhez és az aranysakálhoz pedig még ajándékdoboz is érkezik, amelyben kedvenc csemegéiket rejtik el a gondozók. Persze a látogatók sem maradnak meglepetések nélkül. A december 19-ei különleges program 11 órakor, a lakók megajándékozásával kezdődik, 13 órakor „bibliai állatok” szakvezetés indul, 15 órakor pedig jön a közkedvelt kisragadozó-etetés.

 

Mikor?
2017. december 16. 11.00 – 15.00
Hol?
Budakeszi Vadaspark
Bővebb infó ide kattintva.

 

4. Phoenix Jótékonysági Futás és Túra

 

Fotó: Tóth József

 

A Budai-hegység látványos turistaútjain vezet végig a túra. A 22,5 kilométeres Nagy kör és a 11,8 kilométeres Kis kör tetszőlegesen akár gyalog, akár futva teljesíthető. Mindkét táv a Szépjuhászné büféjétől indul. A szervezők az idei bevételből (nevezési adományok) a Dobogókő erdeiben eldobált hulladék összeszedését és elszállítását támogatják.

 

Mikor?
2017. december 16. 9.00 – 16.30
Hol?
Budai-hegység, Szépjuhászné Büfé-Étterem
Bővebb infó ide kattintva.

 

5. „Bakonyi karácsony”

 

Fotó: Gulyás Attila

 

Téli terepfutó verseny és gyalogtúra a Kőris-hegy délkeleti oldalában és lábánál egy csodaszép, hó esetén is futható, dimbes-dombos tájon vezet. Csaknem végig széles erdei utakon haladnak az útvonalak, amelyeket több helyen hosszabb-rövidebb aszfaltozott útszakaszok szakítanak meg. A futók a félmaraton (20 km) és a minimaraton (10 km) közül választhatnak. A gyalogtúrán 20, 10 és 7 kilométeres távokon vehetnek részt az érdeklődők.

 

Mikor?
2017. december 17. 8.00 – 14.00
Hol?
Bakony, Pénzesgyőr
Bővebb infó ide kattintva.

 


 

 


 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...