MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2015.02.09. 12:18,   Szöveg: Turista Magazin

A nagyi sílécén csúsztak a retró síversenyen

Számos résztvevője volt a Mátraszentistvánon megrendezett retró síversenynek január 31-én. Hagyományteremtés céljával a síparkban szervezett verseny az elmúlt évszázad sísportban lezajlott fejlődését mutatta be. 100 éves falécekkel és retró hódeszkákkal nosztalgiáztak a téli sport szerelmesei.

A január utolsó szombatján megrendezett Mátra Ski Classic sí- és snowboardverseny egy olyan szórakoztató aktív program, amely a sísport úttörői előtt kívánt tisztelegni.

„A versenykiírásnak megfelelően három kategóriában lehetett nevezni: veterán felszerelésben – antik fémkötéses vagy bőrszíjas autentikus fából készült síléccel és századelőre jellemző korhű ruházattal, 1995. év előtt készült felszereléssel – síléccel, sícipővel és öltözettel, valamint retró snowboarddal és a kornak megfelelő ruházattal. A győztesek oklevelet és tárgyjutalmat kaptak." – mondta Tihanyi Zsolt, a síverseny ötletgazdája.

 

Majd hozzátette: „Jó volt látni, hogy Harmat Rózsa, a tizenhétszeres magyar bajnok snowboardos is időutazást tett édesanyja 20 éves hódeszkáján, aki profihoz méltóan helytállt, és egyben kiemelte, hogy az elmúlt két évtized is mekkora fejlődést hozott a sportágban. Az érdeklődésre való tekintettel a mókás síversenyt jövőre is megrendezzük.”

Kapcsolódó cikkek:

Téli kalandok Holle anyó szárnyai alatt


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...