MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.01.15. 09:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Szalai Kitty / Kászó Zrt., Zih Kata, Rőder Attila / Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága, pazmanditoporgo.hu, Kőrös-Maros Nemzeti Park,

A természet mindig felfrissít – hétvégi programajánló

Az időjósok szerint kis „tavaszi szünetet” tart a tél, így az enyhüléssel jöhet latyak meg sár is. De ez ne tartson vissza a kimozdulástól, mert szuper szabadtéri programok várnak a hétvégén. Mutatjuk, hova érdemes kiruccanni, ha csak pár órára is a természetbe. 

Ha vadon élő állatokat etetnél és kisvasutaznál, vagy kirándulnál egyet a Biharugrai-halastavaknál, illetve a Dráva-parton, esetleg egy tájékozódási túrát vagy egy madarászást is bevállalnál, ez a te hétvégéd.

 

1. Vadetetés kisvasutazással Kaszón

Fotó: Szalai Kitty / Kászó Zrt.

 

Télen az erdei állatok nehezen találnak élelmet az erdőben. A programon segíthetünk nekik élelemhez jutni, a szakemberek irányításával megetethetjük a szarvasokat, őzeket, vaddisznókat. A Kaszói Állami Erdei Vasút járata Kaszó megállótól a Baláta megállóig közlekedik.

 

Mikor?
2019. január 19. 10.00–12.00
Hol?
Kaszó
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

2. Kirándulás a Biharugrai-halastavaknál

Fotó: Zih Kata

 

A Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai a Kis-Sárréten szerveznek halastavi gyalogtúrát, melyen az északi madárvendégeket ismerhetik meg az érdeklődők. A túra tervezett hossza mintegy 6 kilométer.

 

Mikor?
2019. január 19. 9.00–13.00
Hol?
Biharugra, Bihari Madárvárta
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

3. Téli túra a Dráva-parton

Fotó: Rőder Attila / Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága

 

A drávasztárai kikötőtől a János-szigetig tartó túrán közvetlenül a Dráva partján – több helyen út híján a part menti sűrűben – haladva ismerhetik meg a résztvevők a terület természeti értékeit. A túrán a telelő vízimadarak is megfigyelhetőek lesznek, és egy kis „nyomolvasásra” is lehetőség nyílik. A szakvezetéses túra hossza 12 km, időtartama kb. 5 óra.

 

Mikor?
2019. január 19. 10.00–15.00
Hol?
Drávasztára, kikötő
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

4. Fázós TOPorgós túra a Velencei-hegységben

Fotó: pazmanditoporgo.hu

 

A Sukoróról induló tájékozódási túrának nincs meghatározott útvonala, mindenki tetszőleges úton érheti el a 4 + 1 ellenőrzési pontot, amelyek a következők: Meleg-hegy, Barlang-kút, Bence-hegy, Nadap (Szintezési Ősjegy), Bónusz ellenőrző pont: János-forrás. Táv: kb. 16–20 km.

 

Mikor?
2019. január 19. 7.30–16.00
Hol?
Sukoró, Művelődési Ház
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

5. Kígyósi madarászat

Fotó: Kőrős-Maros Nemzeti Park

 

A Kígyósi-puszta nem tárja fel azonnal titkait a látogatók előtt. Ahhoz, hogy felfedezzük egyedi szépségét, alaposan szemügyre kell vennünk a finom részleteket. A szakvezetéses kiránduláson a résztvevők megismerkedhetnek a madármegfigyelés módszereivel, eszközeivel, a védett területen tartózkodó madárfajokkal. A program időtartama kb. 4 óra. Távcsövet érdemes magunkkal vinni a túrára.

 

Mikor?
2019. január 20. 9.00–13.00
Hol?
Szabadkígyós, sportpálya parkolója.
Bővebb információ és jelentkezés ide kattintva.

 

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...