MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.08.16. 10:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Gulyás Attila, Bakony-Balaton Geopark, Rőder Attila, 123rf.hu, Somogyvári D. György

A vakációnak lassan vége, de a nyárnak nem – hétvégi programajánló

Az augusztus 20-i hétvége meggyőző programbőséggel csábít a szabadba. Mutatjuk, miért, hova érdemes kimozdulni, hogy ne csak a tűzijáték legyen a fő attrakció. 

1. Jósvafői Hucul Lovasnapok

 

Fotó: Gulyás Attila

 

Minden, ami huculság. A három napos rendezvény főszereplői a hucul lovak. Lesz huculösvény, kancaszemle, ménvizsga, huculpóló, ménesbehajtás, lovasíjász-bemutató és patkolókovács-verseny is. Esténként pedig koncertek színesítik a programot.

 

Mikor?
2017. augusztus 18–20.
Hol?
Jósvafő
Részletek ide kattintva.

 

2. Kirándulás Balatonfő földtani kincseihez

 

Fotó: Bakony-Balaton Geopark

 

Geotúra a Balatonkenesei Tátorjános Természetvédelmi Terület és a balatonfőkajári Somlyó-hegy természeti látnivalóit mutatja be. A szakvezetéses program Balatonkeneséről indul, a Tátorján tanösvényen, a magasparton folytatódik, érinti a Tatár- vagy Töröklikakat, a balatonkenesei tájházat, a balatonfőkajári Somlyó-hegyen a kvarcfillitfeltárást, majd a balatonfőkajári pincesor megtekintésével fejeződik be. A gyalogos szakasz kb. 4 km, autóval Balatonfőkajárra 7 km. Időtartam: kb. 4 óra.

 

Mikor?
2017. augusztus 19. 10.00
Hol?
Balatonkenese, találkozóhely: Tourinform Iroda előtti parkoló
Részletek ide kattintva.

 

3. Kenuzás Béda–Karapancsán

 

Fotó: Rőder Attila

 

A kenutúrán szakvezető mutatja be a Duna egykori főágát, a Külső-Bédát. Kis szerencsével a híres és színes ártéri madárvilág képviselőit is meg lehet pillantani: barna kányát, szürke gémet, jégmadarat. A program második részében a kölkedi Fehér Gólya Múzeumban érdekes tárlatvezetésen ismerhetik meg a résztvevők a vízimadarak életét. Időtartam: kb. 4 óra. Programajánlónk megjelenése óta az augusztus 19-i időpontra már beteltek a helyek, ám a 26-i túrára a – Duna–Dráva Nemzeti Park tájékoztatása szerint – korlátozott számban még lehet jelentkezni.

 

Mikor?
2017. augusztus 19. 9.00 – 13.00
Hol?
Külső-Béda, találkozóhely: kölkedi Fehér Gólya Múzeum
Részletek ide kattintva.

 

4. Tárnicstúra

 

Fotó: 123rf.hu

 

A programon nem csupán Apátistvánfalva környékének természeti értékeivel, de a kornistárnicson kívül több más védett növényfajjal is megismerkedhetnek az érdeklődők. A túra hossza 4 kilométer, időtartama kb. 2 óra.

 

Mikor?
2017. augusztus 19. 10.00 – 12.00
Hol?
Őrség, Apátistvánfalva
Részletek ide kattintva.

 

5. Gyalogtúrák a Balaton-felvidéken

 

Fotó: Somogyvári D. György

 

A Bauxitkutató túrán 30, 25, 20 és 10 kilométeres távok közül választhatunk. Balatonalmádiból induló körtúrák a környék legérdekesebb természeti értékeit és látnivalóit fűzik fel. A két hosszabb útvonal érinti a Csere-hegyi kilátót, a Somlyó-hegyi kilátót, a Malom-völgyet, a Felső-hegyet, a Remete-völgyet és Ember-sziklát.

 

Mikor?
2017. augusztus 20. 9.00 – 17.30
Hol?
Balatonalmádi, Pannónia Kulturális Központ és Könyvtár
Részletek ide kattintva.

6. Bor és Kenyér Ünnepe

 

Fotó: 123rf.hu

 

Folk-, pop-, rock-, jazz és világzene borral és kenyérrel. Az ötnapos fesztivál Siófokra várja mindazokat, akik nyitottak a zenei csemegékre, és belevetnék magukat a balatoni nyár izgalmas forgatagába. Koncertek, néptánc, népi játékok, családi programok és gasztromustra a siófoki hajóállomáson.

 

Mikor?
2017. augusztus 16–20.
Hol?
Siófok, hajóállomás
Részletek ide kattintva.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...