MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.06.26. 16:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Gulyás Attila, www.juszti.hu, DDNPI

Ahol a legjobb feltöltődni – hétvégi programajánló

Érdemes kihasználni a nyár kevésbé forró napjait egy kis kirándulásra a hétvégén. Mutatjuk, hogy mik a lehetőségek, és miért ne ülj otthon. 

Ha szeretnél kimozdulni a természetbe, de még nincs ötleted, hogy hova, ajánlunk néhány remek szabadtéri programot a hétvégére.

 

1. Jubileumi kisvasúti nap Csömödéren

Fotó: Gulyás Attila

 

Idén is lesz kisvasúti nap Csömödéren, méghozzá éppen a 100-dik. Az ünnepi napon lesz gyalog- és kerékpártúra, állati jó bemutató élő állatokkal, kísérőprogramként vasútmodell-bemutató, kézműves-foglalkozás, pónilovaglás, gyógynövény-bemutató és teaház várja az érdeklődőket. Utazás kisvonattal Csömödérről (ind. 13.15) Kistolmácsra (érk. 14.25), majd séta a bővizű Kozári-forrás érintésével a Kistolmácsi-tó árnyas partján a tó zárógátjáig (1 km), ahol büfé, kisvendéglő áll rendelkezésre.

 

Mikor?
2018. június 30. 7.00 – 14.30
Hol?
Csömödér
Bővebb információ ide kattintva.

 

2. Kőszegi csillagok

Fotó: Gulyás Attila

 

Nyáresti-éji hangulatos családi séta, kirándulás barátokkal, vagy esetleg tempós, szintes teljesítménytúra: szabad a választás. Érdemes megnézni Kőszeg fényeit fentről, a hegyekből. 15, 10 és 5 kilométeres túrák, gyönyörű panorámák, pompás kilátók minden távon.

 

Mikor?
2018. június 30. 19.00 – 24.00
Hol?
Kőszegi-hegység, Rajt, cél helyszíne: Kőszeg, Bécsi Kapu étterem (a Jurisics-vár mellett)
Bővebb információ ide kattintva.

 

3. Futó-homok félmaraton Bugacon

Fotó: www.juszti.hu

 

Remek program a különleges kihívásokat kedvelő futóknak. A pusztai környezet, a meleg és a laza homokos talaj, na meg az alföldi táj emlékezetessé teszi ezt a versenyt. A 8,5, 15 és 21 km-es távok közül választhatnak a felnőttek, de a rendezők a kicsikre is gondoltak, lesz 200 méteres ovis és 800 méteres iskolás futam is.

 

Mikor?
2018. június 30. 9.00 – 14.00
Hol?
Bugacpuszta, Karikás Csárda - Gavallér Tanya
Bővebb információ ide kattintva.

4. „Hódító hód”-kenutúra

Fotó: DDNPI

 

A túra során a résztvevők szakvezető kíséretében kenukkal járják be a Gemenci-erdőben, Baja közelében található, vadregényes Vén-Dunát. Megismerkednek a területen élő hódok életmódjával, megcsodálhatják a folyóparti ártéri erdőt és az itt élő vízimadarakat. A túra hossza 8 km, négyszemélyes túrakenukkal zajlik, a túra időtartamára a résztvevők mentőmellényt és evezőlapátot kapnak. A program időtartama kb. 3 óra.

 

Mikor?
2018. június 30. 9.00 – 12.00
Hol?
Baja, Vén-Duna
Bővebb információ ide kattintva.

 

5. Fenyőgyöngyi Túranap

Fotó: Gulyás Attila

 

A Budai-hegység legszebb turistaútjain vezet a túra. 24, 11, 6 kilométeres távok közül választhatnak az indulók. A leghosszabb útvonal érinti a Remete-hegyet, a Mátyás-hegyet, a Hárs-hegyet, a Vihar-hegyet és a Hármashatár-hegyet is. Mindhárom túra a Fenyőgyöngyétől indul, és oda is érkezik vissza.

 

Mikor?
2018. július 1. 7.00 – 16.00
Hol?
Budapest, Fenyőgyöngye
Bővebb információ ide kattintva.
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. február
Tóth László:
Hajtűkanyar
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...