MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.08.01. 10:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Tassy Márk, Gert Steinhaler, Gulyás Attila

Augusztusban tanösvényeken kalandozunk

E havi magazinunk Toplista rovatában izgalmas hazai tanösvényeket gyűjtöttünk össze, bringáztunk az Ormánságban és a Dráva mentén, és meg sem álltunk egészen az Indiai-óceánig.

Fotó: Tassy Márk

 

Nemrég adták át Kaszón a legújabb lombkorona-tanösvényt, és nagy sikerén felbuzdulva úgy gondoltuk, összeszedjük nektek hazánk legérdekesebb tanösvényeit, beleértve a fák között kanyargókat is. Ha viszont inkább bringára pattannál, hazánk egyik kevésbé ismert részét, az Ormánságot ajánljuk figyelmedbe, de amennyiben külföldre sem vagy rest kiruccanni, irány a meseszép ausztriai Drauradweg, amiről Két keréken rovatunkban olvashatsz bővebben. Persze a Felvidéken is megéri kalandozni: kárpáti őserdők, erdei skanzen és kisvasutazás vár, ha a Vepor felé veszed az irányt.

 

Fotó: Gert Steinhaler


A Messzelátóban most egy rendhagyó kilátót mutatunk be: a fertőbozi Csúcsos-dűlőn álló, kör alaprajzú, klasszicista, kupolás Gloriette-et. Ezúttal a Fertő-Hanság Nemzeti Park vesszük górcső alá, A Hónap Turistaháza rovatot is ennek szellemében készítettük el; a sarródi Kócsagvárban jártunk.

 

Fotó: Gulyás Attila


Ha nem szeretnél a napon izzadni, hűsítő program lehet bejárni egy kastélyt. Most hazánk egyik legszebbjét mutatjuk be, az Andrássyak tiszadobi „nyaralóját”, ahol garantáltan minden szegletben találsz valami érdekességet. Löszfalból előbukkanó emberi csontok – a furcsa látványban Kajárpéc romtemplománál lehet részed. Magazinunk augusztusi számából kiderül, mit keresnek ott a maradványok.

 

Fotó: Gulyás Attila


Olvasónk Réunionban túrázott, lapszámunk Ti írtátok rovatában olvashattok kalandjairól. Fókuszban a természet rovatunkban profi magyar természetfotósokat mutatunk be nektek; ezúttal egy hölggyel, Szabó Ilonával és kivételes munkásságával ismerkedhettek meg a lap hasábjain. És ha már a természetnél tartunk: hallottál már a batláról? Hazánk legritkább íbiszféléjéről Zöldhullám rovatunkban olvashatsz.


A JÚLIUSI SZÁMUNKAT
ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. január
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...