Őszi túratippek Szarvas környékén

Túratippek Szarvas környékén

2020-10-20

Szarvasra nyáron érkezik a legtöbb turista, de ősszel is érdemes itt eltölteni pár napot, hisz remek túrákat lehet tenni a környéken, akár gyalogosan, akár két keréken, vagy épp a vízen.

Blog

Nem minden nap látható lilebíbic Kardoskúton

Ritka lilebíbic Kardoskúton

2020-10-19

A Magyarországon csak nagyon ritkán felbukkanó madár – ami a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján különösen veszélyeztetett fajként szerepel – október 8-án tűnt fel a kardoskúti Fehér-tónál.

Öt kolostorrom őszi túrákra

Öt kolostorrom őszi túrákra

2020-10-16

A kolostorok egykor a világtól elvonult szerzeteseknek adtak otthont. Emléküket ma már csak romok őrzik, melyek azonban még most is misztikus hangulatot árasztanak, amely az embert a múltba repíti vissza.

​Virtuális túrák egy geográfussal

​Virtuális túrák egy geográfussal

2020-10-16

Gudics Balázs bronzjelvényes túravezető és geográfus, amikor csak teheti járja a természetet. Ez idáig nagyon szép, de Balázs amatőr természetfilmesként meg is örökíti az élményeit, és bárki számára elérhetővé teszi.

Idővel dacoló várfalak a Csobánc tetején

Idővel dacoló várfalak a Csobáncon

2020-10-17

Miért érdemes felmenni a Tapolcai-medence keleti peremének 376 méter magas tanúhegyére? Egyrészt, mert itt találhatók a csobánci vár romjai, másrészt innen nyílik a környező vidékre az egyik legszebb és legteljesebb panoráma.