MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.02.08. 11:35,   Szöveg: turizmus.com,   Fotó: pxhere.com,

Bécsben a temetőkben telelnek a sünök

A zöldterületeken mindig pedánsan összegereblyézik a faleveleket, ezért találták ki néhány évvel ezelőtt, hogyan biztosítsák a sünök számára a megfelelő telelőhelyet Bécsben.

„Mivel ősszel a parkokban és más városi zöldterületeken a rend és tisztaság jegyében rendszerint az utolsó lehullott falevelet is összegereblyézik, a városban élő vadállatok – mint a sün is – csak nehezen találnak olyan helyet, ahol a téli álom idejére biztonságosan elrejtőzhetnek” – írja a turizmus.com. Ezért indították el 2015-ben a sünvédelmi programot hét bécsi temetőben.

 

Fotó: pxhere.com

 

Fotó: pxhere.com


A nyugodtabb szegletekben lehullott falevelekből és ágakból alakítanak ki téli szállást a sünöknek, és meg is jelölik őket. A kupacok élelemforrásként is szolgálnak a nem vonuló madarak számára, mint pl. a vörösbegy és az ökörszem, mert a levelek alatt könnyen találhatnak egy-egy rovart vagy lárvát.

 

Fotó: pxhere.com


A Bécsi Központi Temető is részt vesz a programban, amelynek mintegy 2,5 négyzetkilométeres területe valóságos vadaspark: vörös vércsék, mezei hörcsögök, nyestek, borzok, sőt, még őzek is élnek itt, és mókusokból is rengeteg van.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Kora nyáron történik a legtöbb süngázolás

Szúrós gombóc a kert végében - A keleti sün


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...