MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2014.03.01. 07:37,   Szöveg: http://www.turizmusonline.hu,   Fotó: kpeti74

Borok, vizek, kúriák

Fadd is csatlakozott a Borok-Vizek-Kúriák Zöldút programhoz, a túraútvonal gerincét a Duna menti töltés adja. A tervek szerint tavasz végén, nyár elején már végig lehet a Duna parton sétálni, kerékpározni Faddtól egészen Domboriig.

A Zöldút Szedres, Medina, Kölesd, Sióagárd és Tengelic turisztikai látnivalóit, hajdani kastélyokat és kúriákat bemutató programjához Faddon kívül Gerjen, Bogyiszló és Pörböly is csatlakozott.
 

Az Együtt Domboriért Egyesület a túraútvonalat már kijelölte. A tervek között szerep három nagy térkép és hat irányjelző oszlop kihelyezése is, amelyhez a szükséges forrásokat pályázati úton kívánják előteremteni.

A turizmus fellendítése érdekében mindezek mellett az előző éveknél nagyobb gondot fordít a faddi önkormányzat a Dombori üdülőtelep komfortossá tételére is.
 

 

A csend és nyugalom birodalma (fotó: kpeti74)

 

Tovább folytatódik a szabad strandon a föveny feltöltése, valamint a lejáróknál és a gyerekpancsolóknál a mederbe az előző évihez képest nagyobb mennyiségű sódert terítenek szét. Víztakarékos és vandál-biztos zuhanyozókat helyeznek ki. Felújítják a strand menti sétányt és a járdákat.
 

Az üdülőtelepen a szilárd burkolattal nem rendelkező utcák felújítása is megkezdődik, ezeket fokozatosan zúzott köves útburkolattal látják el.
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...