MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2017.06.28. 17:09,   Szöveg: MTI, kisalfold.hu,   Fotó: Magasi Dávid / kisalfold.hu

Brutális pusztítást végzett a tűz a Fertő tavon – videóval

Tombolt a tűz Fertőrákosnál, a tűzoltóknak többórás küzdelem után sikerült eloltani a lángokat. 21 épületből tíz teljesen megsemmisült.

Fotó: Magasi Dávid / kisalfold.hu

 

A 21 nádfedeles ház közül 11 már leégett a Fertő tó partján Fertőrákosnál, a többit a tűzoltók próbálják megvédeni a tűztől – jelentette az MTI. A Kisalföld tudósítása szerint 14 ház ég. Az információk szerint a Fertő–Hanság Nemzeti Park Igazgatóság egyik éppen felújítás alatt álló csónakházának nád teteje gyulladt ki, és onnan terjedt tovább a tűz a többi épületre.

 

Fotó: Magasi Dávid / kisalfold.hu

 

Videó a Fertő tavon pusztító tűzről

 

 

A katasztrófavédelem a riasztást ötös kiemelt fokozatúra emelte. Az oltásban 60 hivatásos és 15 önkéntes tűzoltó vesz részt. A soproni és a kapuvári hivatásos tűzoltók mellett a fertőrákosi önkéntes tűzoltók, illetve a tűzoltóhajójukkal a helyszínre érkező osztrák tűzoltók próbálják megfékezni a lángokat. A nagy hőterhelés és az erős szél miatt vízköddel védik a szomszédos nádfedeles épületeket. Az MTI legfrisseb közelménye szerint délutánra sikerült eloltani a tüzet, 21 épületből tíz teljesen megsemmisült, a tűzben senki sem sérült meg.

 

Fotó: Magasi Dávid / kisalfold.hu

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. október
Garai Szilvia Ilona:
Szúnyogcsípés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...