MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

A keresett kulcsszó: cégénydányád

2016.10.04 16:56
Megszépült a cégénydányádi Kölcsey–Kende-kastély
Látogatható a felújított Kölcsey–Kende-kúria és parkja Cégénydányádon. A megújult klasszicista stílusú kastély mellett a védett angolparkért és az érdekes kiállításokért is érdemes lesz ellátogatni a Szamos-parti településre.
2015.06.17 13:15
Hétvége őslápon, kisvasúton és jázminbokrok között - Programajánló
Ezen a hétvégén teljes gőzzel zakatol a Hortobágy-halastavi Kisvasút, az éj leszálltával ismét kitárják kapuikat a múzeumok, a Bátorligeti ősláp pedig különleges időutazásra invitál. Az ínyencek levendulás sört kóstolhatnak, és a botanikai megszállottai...
2015.06.08 13:00
Száz évvel ezelőtti fényét kapja vissza a cégénydányádi kastély
Felújítják Cégénydányád klasszicista kastélyát és a hozzá tartozó védett parkot. Az építményben kiállítások lesznek, a parkot ritka fáival és gazdag madárvilágával ökoturisztikai attrakciónak szánják.
2015.03.05 15:18
Itt a tavasz! Már virágzik a téltemető Szatmárban
A ritkaságnak számító téltemető már bontogatja virágait a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Cégénydányádon lévő kastélypark természetvédelmi területén. A népi időjósok szerint ez azt jelenti, hogy megérkezett a tavasz az ország legkeletibb vidékére is.
2015.03.04 11:53
Adj' Isten Szatmárban! - Gasztrotúrák a keleti végeken
Szatmár­-Beregnek ugyanaz az előnye, mint a hátránya: érintetlen, távolinak tűnő világ, ahol különleges szavakat használnak, sehol máshol nem jellemző ételeket főznek a helyiek, akik egyedülállóan viszik tovább eleik hagyományait.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...