MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.11.03. 09:00,   Szöveg: TM,   Fotó: 123rf.hu, Dénes Andrea

Csipkebogyó, a hecsedlin túl

A Turista Magazin most induló sorozatában hónapról hónapra vadon termő növényekből és gombákból készült ételeket mutatunk be. Novemberben a csipkebogyó kevésbé ismert felhasználási lehetőségeiről írunk.

Fotó: 123rf.hu

 

A vadon termő gyümölcsök közül talán a csipkebogyó a legismertebb. De a jól ismert felhasználási lehetőségeken, mint a tea, szörp vagy csipkelekvár, számos egyéb, izgalmas csipkés ínyencséget is készíthetünk. Ilyen például a csipkecibere, a sós-édes tejes leves, ami a népi konyhában jól ismert, de mára már elfeledetté vált.

 

Fotó: Dénes Andrea

Csipkecibere


Cikksorozatunk elkészítésében egy igazi profi is segít bennünket, Dénes Andrea botanikus, az Erdőkóstoló blog szerzője. Akitől többek között azt is megtudjuk, mikor érdemes a csipkebogyót gyűjteni, és milyen különleges ételeket készítettek belőle századokkal ezelőtt.

 

További részletek a Turista Magazin novemberi számában.

 

A NOVEMBERI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED. 


 






HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...