MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2017.11.03. 09:00,   Szöveg: TM,   Fotó: 123rf.hu, Dénes Andrea

Csipkebogyó, a hecsedlin túl

A Turista Magazin most induló sorozatában hónapról hónapra vadon termő növényekből és gombákból készült ételeket mutatunk be. Novemberben a csipkebogyó kevésbé ismert felhasználási lehetőségeiről írunk.

Fotó: 123rf.hu

 

A vadon termő gyümölcsök közül talán a csipkebogyó a legismertebb. De a jól ismert felhasználási lehetőségeken, mint a tea, szörp vagy csipkelekvár, számos egyéb, izgalmas csipkés ínyencséget is készíthetünk. Ilyen például a csipkecibere, a sós-édes tejes leves, ami a népi konyhában jól ismert, de mára már elfeledetté vált.

 

Fotó: Dénes Andrea

Csipkecibere


Cikksorozatunk elkészítésében egy igazi profi is segít bennünket, Dénes Andrea botanikus, az Erdőkóstoló blog szerzője. Akitől többek között azt is megtudjuk, mikor érdemes a csipkebogyót gyűjteni, és milyen különleges ételeket készítettek belőle századokkal ezelőtt.

 

További részletek a Turista Magazin novemberi számában.

 

A NOVEMBERI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED. 


 





HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
PROGRAMOK
2018. január
H K Sze Cs P Szo V
01020304050607
08091011121314
151617
18
192021
22232425262728
293031
program
korlátozás
A hónap fotója
2017. december
Tóth László:
Téli rajz
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...