MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.07.19. 10:41,   Szöveg: Forrás: Greenfo,   Fotó: Facebook/Máté Bence

Csúnyán megrongálták Máté Bence medvelesét

Alig egy hónapja nyitották meg a székelyföldi medvelest, de ismeretlenek máris betörték az üveget. „Javasolnám a tettesnek, hogy legközelebb tájékozódjon, és ha valami problémája van velünk, először engem hívjon fel, hátha tudok segíteni” – írta a Facebook-oldalán a világhírű magyar természetfotós.

A Tusnádfürdő közelében kialakított lesből Máté Bence is fotózta a nagyvadakat, de alapvetően azért hozta létre, hogy más természetkedvelők is közelről megfigyelhessék a medvéket. „…az év minden napján várjuk szeretettel a természet tisztelőit. Segítsetek, hogy ez a csodálatos élőlény Székelyföld jó hírét öregbítse, és ne csak akkor legyen róla hír, amikor élelem után kutatva kukákat fosztogat vagy háziállatokra támad” – írta a fotós nem egészen egy hónapja.

 

Fotó: Facebook/Máté Bence


Albert Tibor tusnádfürdői polgármester a Krónikának azt nyilatkozta, sajnálja a történteket, mert nagyra értékeli a fotós munkáját, ellenben a szomszéd faluban, Tusnádon vannak, akik nem nézik jó szemmel.

 

Fotó: Facebook/Máté Bence


Nem a medvék elégelték meg, hogy bámulják őket. Máté Bence július 14-ei bejegyzéséből arra is következtetni lehet, hogy a tettesek két kamerát is elloptak a lesből. „Ilyen hozzáállást sem Amerikában, sem Afrikában, sem Európában nem tapasztaltam még. Kicsit szomorú vagyok, hogy ennek pont itt kellett megtörténnie először…” A lest azóta helyreállították, ismét látogatható.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Újabb magyar siker a World Press Photo pályázaton

Régi-új győztese lett a Varázslatos Magyarországnak

Medvetámadás a Besszádokban

Már hatszor betört a házba a székelyföldi medve

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. január
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...