MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2015.03.14. 10:10,   Szöveg: Friesz Mónika,   Fotó: 2lenses / Serényi Márti és László Dénes

Dávidnak

Március 8-án több sportesemény is zajlott, de a kéktúrás különítmény egy fantasztikus csapattal töltötte a vasárnapot, hogy segíthessenek.

Pálos Attila és a Boot Up csapata néhány hete meghirdetett egy jótékonysági BootCamp edzést Csorba Dávid részére, melynek bevételét a csapat a családnak ajánlotta fel. 

 

A Duchenne-szindrómáról
o3600-ból 1 embert érint ez a genetikai betegség. Az izomsejtek fokozatosan pusztulnak, helyüket zsírszövet és kötőszövet tölti ki. Általában 3 éves kor körül kezdődik az izomsorvadás, előbb járásképtelenség alakul ki, a kezek csak később válnak használhatatlanná.Fokozatos szellemi hanyatlás is jellemző. Általában a szívizom, illetve a rekeszizom gyengülése vezet halálhoz.

Dávidnál Duchenne-szindrómát diagnosztizáltak. A 22 éves fiú hihetetlen erővel és kitartással él együtt betegségével négyeszetendős kora óta. Számunkra már a betegség leírása is szörnyű…


Minden tiszteletünk Dávidé és Édesanyjáé akivel nagyon kemény csapatmunkát végeznek: minden nap egy kihívás, hogy megküzdjenek a betegséggel, a bezártsággal, és a rengeteg kiadással.

 

 

 

 

 

 

Az edzés bevételét a csapat a családnak ajánlotta fel


Amíg nekünk természetes, hogy bakancsot vagy futócipőt húzunk egy túra vagy edzés kedvéért, addig ez a srác lélegeztető géphez és az ágyához van kötve. A jobb kezét kicsit tudja mozgatni így számítógépen tartja a kapcsolatot a külvilággal. Egyik legnagyobb vágya, hogy kimozduljon a természetbe,  a levegőre. Ez jelenleg lehetetlen, mert az a speciális ágy, amivel mindezt megtehetné, természetesen rettenetesen drága és jelenleg csak egy álom.


Hajrá Dávid! Látod mindig megtalálnak azok akik segíteni szeretnének neked. Nagyon nagy örömöt okozott nekünk, hogy ennyien összejöttünk, tudtunk neked segíteni és erre bíztatunk mindenkit. Mert mi bízunk abban, hogy Dávid jobban lesz,  és egyszer meg tudjuk mutatni neki az erdőt, a hegyeket, a természetet.
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. július
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...