MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

Korábbi lapok

DECEMBER

2017. DECEMBER

745,- Ft
  Vásárlás   Előfizetés
Ti Írtátok Saját zarándoklat a téli napfordulón

A Dobogókő–Vadálló-kövek-túra a karácsony elmaradhatatlan részévé vált.

 

Tudástár Nem elhanyagolt, csak természetes – Az örökerdő

Lehetséges az, hogy egy erdő egyszerre minden igényt kielégítsen?

Mesél a Térkép Az egyszervolt Jásztelekpuszta

Napjainkra ennek a településnek nyomát sem találni.

Top 10
Mesés falvak Magyarországon
(Írta: Hidvégi Brigitta, Joó Annamária)
Ezúttal tíz olyan helyet mutatunk be, amelyeknek nemcsak a hangulata varázsol el, de a környékükön sem fogsz unatkozni egy percig sem.

 

Messzelátó
Gömbszomszédság a Bakonyban – Vajda Péter-kilátó
(Írta: Nagy Loránd István)
Talán kevesen tudják, mi is az a hatalmas, futurisztikus gömb, és valószínűleg Vajda Péter neve sem cseng ismerősen a természetjárók többségének.

 

A Hónap Turistaháza
Hubertlaki kulcsosház – Esterházy-örökség az erdő mélyén
(Írta: Nagy Loránd István)
Hosszú ideje nem voltunk már háznézőben a Bakony-vidéken, és ezen gyorsan változtatni kellett. Az erdészeti szálláshelykínálatot böngészve akadt meg a szemünk az Ugodhoz közeli Hamuházi-réten rejtőző, pár éve teljes körűen felújított, az interneten keringő képek alapján kifejezetten hangulatosnak tűnő szálláshelyen. Az Öreg-Bakony felé vettük az irányt, hogy egy éjszakára belakhassuk választottunkat.

 

Kitekintő
Jeges veszedelem a Pokol-kuloárban – Magas-Tátra, Szlovákia
„A kalandok a komfortzónán kívül kezdődnek” – szokták mondani már-már közhelyesen, és ez bizony így is van, csak vannak esetek, amikor ezt kissé nehéz megélni. Például egy zsúfolt tátrai menedékház vécéjénél hajnalban sorban állva, bedagadt szemmel mantrázva, hogy ez lesz most itt a nagy kaland… Kicsit később, kint a csikorgós mínusz húszban, fejlámpák fényénél a méteres hóba taposott ösvénynek nekivágva már közelebb állunk a mondás igazságához.

 

História
Nyaktörő túra Zebegény festői templomához
(Írta: Hidvégi Brigitta)
Nem túlzás Zebegényt a Dunakanyar egyik, ha nem a legszebb településének nevezni. A község apró, mégis rengeteg látnivalóval szolgál, a környék túraútvonalairól és a gyaloglás közben kínálkozó panorámáról nem is beszélve. Mi most Visegrádról indultunk, hogy a Dunán keresztül, a Julianus-kilátóból körbenézve, a Remete-barlanghoz vezető utat leküzdve, végül a zebegényi templomnál pihenjünk meg.

 

Interjú
Ezekre a kerékpáros fejlesztésekre számíthatunk a közeljövőben
(Készítette: Abelovszky Tamás)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Kerékpáros Koordinációs Főosztályának vezetőjétől, Berencsi Miklós megtudtuk, mikor készül el a várva várt Budapest–Balaton-kerékpárút, milyen további bringás fejlesztések várhatóak a közeljövőben, és miért tart évekig egy-egy kerékpárút létrehozása.

 

Gasztro
A természet télen is tartogat finomságokat
(Írta: Tóth Judit)
Beköszöntött a hideg tél, és valószínűleg sokan gondolják azt, hogy már semmi ehetőre nem bukkanhatnak a természetben. Ez azonban messze nincs így, hiszen aki keres, az ilyenkor is talál.

 

Zöldhullám
Vadmacska – Puha léptekkel a beolvadás útján
(Írta: Nagy Loránd István)
Magyarország emlősfaunájának egyik legritkábban lencsevégre kapható, megjelenése miatt házi kedvencként tartott rokonával nagyon könnyen összetéveszthető, rejtőzködő életmódú képviselője Európa-szerte előfordul, populációi azonban számos országban, így hazánkban is fogyatkoznak. A kiváló vadász hírében álló macskaféle jövője veszélyben forog, helyzete mégsem reménytelen.

  Vásárlás   Előfizetés

Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...