MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.06.08. 12:02,   Szöveg: Turista Magazin

Erdészekkel tekerés, éjszakai madármegfigyelés és mesetúra – Hétvégi programajánló

Ezen a hétvégén nem mindennapi eseményben lehet részed: együtt kerekezhetsz egy erdészet szakembereivel. Ezenkívül egy éjszakai túrán meglesheted az év madarát, a harist, valamint túrázhatsz, futhatsz, játszhatsz a természetben kedvedre.

1. Kerekezz erdészekkel!

 

fotó: KEFAG Zrt.


Egyedülálló lehetőség, ne maradj le: pattanj nyeregbe, és kerekezz együtt az erdészekkel! A KEFAG Zrt. Bugaci Erdészet és a Kiskunhalasi Bringabarát Klub túrája a Kiskunhalas–Bugac–Kiskunhalas-útvonalon halad. Összesen 100 km, de rövidebb távon is lehet csatlakozni. A program ingyenes, az ebédet a szervező biztosítja, de előzetes regisztráció szükséges: jelentkezésedet június 10-én 10 óráig a ímélcímre tudod elküldeni.  


Mikor?
2016. június 11. 8.30
Hol?

Bugac
Még több információ a kerékpártúráról itt.

2. Börzsöny szíve 65/25

 

fotó: VIDE Természetjáró Szakosztály


A teljesítménytúra 65 kilométeres távjának útvonala: Verőce–Borbély-hegy–Aranyoskút–Magyarkút–Szokolya vasútállomás– Királyrét– Nagy-Hideg-hegy– Bagoly-bükk– Szén-pataki kulcsosház–Hárs-gerinc–Hárs-rét–Foltán-kereszt–Nyír-rét–Hárombarát-nyereg–Csóványos–Három-hárs–Foltán-kereszt–Nógrád, Csurgó-forrás–Bika-rét–Keskeny-bükk–Fenyves-hegy–Verőce, szintje 2032 méter, szintideje 15 óra.


Mikor?
2016. június 11. 6.00 – 23.00
Hol?
Találkozó:
Verőce, Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Sportcsarnok
Még több információ a teljesítménytúráról itt.


3. Az év madara és az éjszaka hangjai

 

fotó: 123rf.hu


Az éjszaka sötétjében aktív madarakat, kétéltűeket és egyéb érdekes állatokat közelítenek meg a túrázók, különösen az év madarát, a rejtélyes harist próbálják majd meglesni. Több területet is autóval közelítenek meg, így érdemes azzal jönni, vagy minél előbb regisztrálni, hogy az autó nélkül érkezőknek is biztosított helyük legyen. A túra előtt, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság főépületében, este 8 órától vetítést tartanak a harisról.


Mikor?
2016. június 10. 21.00 – 23.00
Hol?
Őriszentpéter, Siskaszer 26/A

Még több információ az éjszakai madármegfigyelésről itt.

4. „Pisznice – a Gerecse szentélye” túra 

 

Duna-Ipoly NPI


A vezetett túra során megismerkedhetünk a Pisznice történelmével, kőfejtőivel, kőzeteivel, ősmaradványaival, valamint ritkaságairól híres élővilágával. A túra előtt a mohácsi csatavesztést követő, sok áldozatot követelő pusztamaróti ellenállás hőseiről is megemlékeznek. A túra hossza 8 km, időtartama 4,5 óra.


Mikor?
2016. június 11.
Hol?
Pusztamarót
Még több információ a Pisznice túráról itt.

5. Börzsöny Trail terepfutó verseny

 

fotó: terepfutas.hu


A Nyúlcipőbolt Börzsöny Trailt három távon indítják. Az S táv 11.00-kor indul, hossza 8,5 km, szintje 700 m, az M táv indulása 10.30-kor lesz, hossza 24,2 km, szintje pedig 1053 m. A leghosszabb a Börzsöny Trail L: indulás 10.00-kor, hossza 35,1 km, szintje 1584 m.


Mikor?
2016. június 12.
Hol?
Diósjenő
Még több információ a terepfutó versenyről itt.

6. Natúrparki mesetúra

 

fotó: Tourinform Kőszeg


Egyszer volt, hol nem volt, a Csömötei-hegyen, sőt az Írottkő Natúrpark határain is túl... Bogáti András natúrparki túravezető 2014-ben egy szép tavaszi napon felkerekedett, hogy egy mese keretében mutassa be a a Kőszegi-hegységet. 2015-ben már közel 130-an csatlakoztak hozzá. Idén is játékos próbatételek várnak a túrán részt vevő gyermekekre. Az ingyenes kirándulásra előzetes jelentkezés nem szükséges, a bátrabbakat saját jelmezben várják.


Mikor?
2016. június 12. 10.00
Hol?
Találkozó: kőszegi Tourinform-iroda
Az idei mesetúra témájáról még több infó itt.

 

+
Már most jelentkezz!

„Tisza-tavi küldetés” vízitúra

 

fotó: Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület


Június 15-e a jelentkezési határideje a Bakonyi Kalandorok Turista Egyesület augusztusi eseményének, amikor a „magyar Amazonas” vidékére látogatnak el a hagyományos vízitúrájuk alkalmából. A Tisza-tó 2/3 része láp, mocsár és szigetvilág, ezért felfedezése kizárólag tapasztalt túravezetővel ajánlott. A tóban lévő szigeteken épített kilátókról több száz madarat lehet megfigyelni a fészkelőhelyén anélkül, hogy megzavarnánk őket.
Még több információ a vízitúráról itt.
 

 
HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...