Fjällräven Polar 2016 - Szavazz ki egy magyart a sarkkörre!

Jó pár honfitársunk ül tűkön már vagy két hete, miközben izgatottan figyelgetik a világ legmenőbb sarkköri kalandtúrájának netes eredménylistáját. Nyílt szavazás zajlik, mindenki ott nyomul, ahol tud. Segítsünk nekik, hogy egyikőjük álma megvalósulhasson!

Szerző:
Nagy Loránd István
2015. november 30.

Jó pár honfitársunk ül tűkön már vagy két hete, miközben izgatottan figyelgetik a világ legmenőbb sarkköri kalandtúrájának netes eredménylistáját. Nyílt szavazás zajlik, mindenki ott nyomul, ahol tud. Segítsünk nekik, hogy egyikőjük álma megvalósulhasson!

Az ötlettől a megvalósulásig

 

A Fjällräven Polar gondolatát Kenth Fjellborg kutyaszán-specialista és Ake Nordin Fjällräven-alapító 1990-es beszélgetése szülte. A svéd Fjellborg korábban már részt vett a világ legkeményebb kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon, tapasztalatban tehát nem volt hiány. Ake Sédországban, ráadásul egy hétköznapi emberek részvételén alapuló kalandon gondolkozott. Az ötletből hét évvel később lett valóság - az első Fjällräven Polart 1997-ben rendezték meg, sikere pedig azóta töretlen. Minden évben emberek ezrei szeretnének kiválasztottak lenni. A lehetőség azonban nem mindenkinek adatik meg.

 

 

Az első benyomás ereje

 

Tizennyolc év felett bárki lehet résztvevő. Az átlagos fizikai kondíció elegendő. Azaz majdnem, ugyanis be kell szépen mutatkozni a nagyvilág előtt képekkel vagy videóval, továbbá egy maximum 400 leütéses szösszenettel, amelyben a pályázó elmagyarázza, miért épp ő a legméltóbb a  netes szavazók, illetve a Fjällräven-zsűri bizalmára. Az idei nevezési és egyben szavazatleadási időszak november 18. és december 10. közé esik. Előnyben vannak azok, akik már az első napon felpakolták inspiráló anyagaikat a netre (Facebook-fiók kötelező), plusz szóltak jó előre az ismerősöknek, hogy nyomják a lájkokat. 

 

Szigorú számok

 

A soron következő Fjällräven Polar 2016. április 5-e és 10-e között fog lezajlani. Mintegy 300 kilométeres lesz a táv. Közel 100 alaszkai husky szolgáltatja majd a húzóerőt. Összesen 29 jelentkező juthat el a kalandtúra kiindulópontjába, a norvégiai Signaldalenbe. A jelentkezőket országonként, illetve csoportonként (ez az egyéb országok kategóriáját jelenti) választják. Minden országból és csoportból két ember lehet kiválasztott. Egyikük a legtöbb netes szavazatot bezsebelő, másikuk a Fjällräven-zsűri preferáltja. A következő országok vannak versenyben: Svédország, Norvégia, Finnország, Dánia, Belgium, Hollandia, Luxemburg, Egyesült Királyság, USA, Németország, Lengyelország, Csehország, Dél-Korea. Na meg az egyéb országok kategóriája, amelyben Magyarország is ott van. (Plusz egy személy a szervezők jóvoltából.) Egy gyors példa, hogy teljesen tiszta legyen: a németek vagy a lengyelek csak a honfitársaikkal versengenek, egy magyar viszont nemcsak a honfitársaival, hanem hangsúlyozottan mindenkivel, aki az egyéb országok kategóriájában indul. Ez a szabály.

 

 

 Ami jár, az jár

 

- A kiválasztottak teljes útiköltségét (az oda-vissza utazást) a Fjällräven állja.

- Minden szükséges felszerelést (természetesen a legszemélyesebbek kivételével) a Fjällräven biztosít.

- A résztvevők a Fjällräven által biztosított felszerelés legtöbb darabját örökbe megkapják.

 

 

Szavazatoddal itt segíthetsz a magyaroknak. 

 

 

Válaszd ki a jobb oldali legördülő menüben az Other countries kategóriát. Bal oldalon pöttyözd be a Most popular karikáját. Így már látszik az abszolút rangsor. Egy névsor a magyar pályázókról: Őry István, Zentai Zoltán, Grávuly Vilmos Szilárd, Fekete Bence, Éles Gergő Péter, Bakos Csenge, Fésűs Virág, Győrfí Hunor, Tóth Mihály, Viszoki Ádám, Szitás Zsolt, Szabó Balázs, Guzorán Attila, Menyhárt Zsuzsa, Kovács Gergely.

 

A névsor a 2015. november 30-ai összesítés alapján készült. Aki nem találja itt a nevét (és jelentkezett a sarkköri kalandra), az dobjon egy ímélt a szerkesztoseg kukac turistamagazin.hu címre.

 

 

 

 

 

 

 

Cikkajánló