MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.06.06. 08:34,   Szöveg: Excelsior SE,   Fotó: Excelsior SE

Fókuszban a magyar hegymászás 50 éve

Akiknek közel áll a szívükhöz a hegymászás, június 18-án kedvükre való programon vehetnek részt a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az eseményen előadást tart többek között Klein Dávid, Mécs László és Urbanics Áron is.

Az Excelsior Hegymászó Sportegyesület 2016-ban ünnepi eseménysorozattal és országos konferenciával emlékezik meg fennállásának 50. évfordulójáról és egyben a magyar hegymászás elmúlt 50 évéről.

 

A június 18-ai rendezvényen a múlt és a jelen legjelentősebb Excelsior-kötődésű hazai mászóinak előadásaiban az expedíciózástól kezdve a nagyfal-, a mesterséges, a mix-, a homokkő- és a jégmászáson át a sportmászásig minden szakágat érintenek majd.

 

Excelsior SE

 

Klein Dávid sikeres Annapurna-expedíciója, Mécs László expedícióinak története és a Magyarok a világ nyolcezresein-sorozat, Urbanics Áron mászásai Patagóniában, a Cerro Torre és a Fritz Roy megmászása – csak néhány téma a rendezvényről, ami inspirációul szolgálhat majd az új tehetségek számára.

 

Az ingyenesen látogatható eseménynek a Fővárosi Állat- és Növénykert Varázshegy nevű épülete ad otthont, innen repítenek majd el mindenkit az előadók a Himalája, az Andok és a Tátra csodálatos, lélegzetelállító világába. Fontos, hogy amemmyiben kedvet kaptál, részvételi szándékodat előre jelezd az esemény Facebook-oldalán vagy az ímélcímen.

 

További információért és a részletes programért kattints ide.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Északról jutott fel a Mount Everest csúcsára

Klein Dávid oxigénpalack nélkül mászta meg az Annapurnát

Újra fent - Erőss Zsolt feleségével beszélgettünk


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...