MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

2013.12.12. 11:07,   Szöveg: Nyersné Vajda Márta,   Fotó: Nyersné Vajda Márta

Forró puncs

A bécsi adventek elengedhetetlen kelléke, a harmonikus ízű, lélekmelengető ital. Most mi is megpróbálkozhatunk az elkészítésével és termoszba töltve könnyedén szerezhetünk túratársainknak kellemes perceket, ha egy pihenő alatt megkínáljuk őket.

Karácsonyi puncs:

Szárított fűszer hozzáadása nélkül is illatos szív- és lélekmelengető ital – nemcsak karácsonyra! 4 személy részére, könnyedén, mindössze 15 perc alatt elkészíthető. 

 

 

HOZZÁVALÓK:
7 dl édes vörösbor
3 dl gyümölcstea
4 ek barna nádcukor
1 cs vaníliáscukor
2 dl minőségi rum
4 citromfű bóbita
1 citrom
2 narancs

Készítsük el a gyümölcsteát, közben a citromot és narancsokat alaposan súroljuk meg. Az egyik narancsnak reszeljük le a héját, szórjuk a teába. Öntsük a bort, a rumot és a cukrokat is hozzá, oldódásig keverjük el, majd facsarjuk bele a citrom-, ill. a héj nélküli narancs levét.

 

Melegítsük fel, de ne forraljuk, közben a maradék narancsot vágjuk karikára. A forró puncsot hőálló poharakba szűrjük, narancskarikával és citromfűvel díszítjük.


Címkék: puncs / forró ital / recept / punch / rum / narancs



HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. július
Czigány Dávid:
Első fények
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...