MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

A keresett kulcsszó: gasztro

2018.05.30 08:30
Így készíthetsz bodzaszörpöt otthon
A bodzából most készíthetsz finom házi szörpöt. Az alapanyag ott virágzik az erkélyed előtt, a szomszéd ház kerítése mellett, a nagymaminál.
2018.05.07 14:06
Virágözön a konyhában
A meleg, május eleji időjárásnak köszönhetően már az akácfák és a bodzabokrok is virágba borultak. Aki szeretné a bódító virágillatot szörp, szirup, dzsem, netán pezsgő formájában üvegbe zárni, annak bizony sietnie kell. A Turista Magazin májusi számában...
2018.04.15 09:00
21. századi tündérkonyha – Ehető, vadon termő növények a tányéron
A természetben fellelhető zöldségek és gyümölcsök remek kiegészítői lehetnek táplálkozásunknak. Ha tudjuk, miként használjuk megfelelően azokat. 
2018.04.06 09:00
A tavasz ízletes ajándékai
Áprilisban az erdők, mezők már megannyi finomságot kínálnak. A Turista Magazin Gasztro rovatában ezúttal a salátaboglárka, az illatos ibolya, a sárga gévagomba és természetesen a tavasz egyik sztárja, a medvehagyma kerül terítékre.
2017.11.24 12:00
A hidegre is fittyet hány a téli fülőke
Az őszi gombaszezon kezd lepörögni. Van azonban egy olyan gombafaj, amely éppen késő ősszel és télen terem nagyobb mennyiségben a hazai erdőkben, kertekben, ráadásul nemcsak ehető, de finom is. Ez pedig a furcsa hangzású téli fülőke.
2017.11.03 09:00
Csipkebogyó, a hecsedlin túl
A Turista Magazin most induló sorozatában hónapról hónapra vadon termő növényekből és gombákból készült ételeket mutatunk be. Novemberben a csipkebogyó kevésbé ismert felhasználási lehetőségeiről írunk.
Nyaralók eledele - Így készül a lángos
Valamit nagyon tudhat, ha még negyven fokban is odáig vagyunk érte, és teljesen mindegy, hogy reggel van, vagy este, aki éhes, ezt eszi. A lángos elkészítésének számtalan módja van, de most utánajártunk a legízletesebb tészta titkának. 2016.07.29 10:00
Ehető virágok a tányéron
Már nem csupán díszítési célokat szolgálnak, noha legnagyobb termesztőjük szerint az ehető virágok funkciója még mindig a látvány fokozása. 10-15 éve még csak a legdrágább magyar szállodák rendeltek kifejezetten erre a célra termesztett növényt, de ma már te is könnyen hozzájuthatsz (sőt termeszthetsz is), és rakhatod ünnepi tortára, partiitalba, de akár a szendvicsbe, salátába is. 2016.07.15 11:00
Fényes, fekete, fanyar – Nemsokára itt a szederszezon
A szederrel július elejétől egészen szeptember végéig találkozhatunk erdőszéleken, ösvények mentén, ligetekben. Savanykás gyümölcse remek szomjoltó csemege lehet a nyári hőségben. 2016.06.26 11:00
Magas-Stájerország gasztronómiai térképén
Budapesttől már 4-5 órányi autózásra, 30 kilométeres körzetben több Gault & Millau által díjazott éttermet és némi túrázással, szezonálisan kulináris finomságokat kínáló hüttét is találtunk. Sztárszakácsok, ínyenc hüttefalatok és a Steirereck – kipróbálva, kipipálva és gasztortúrára ajánlva!   2016.06.24 15:31
Erdőjárók tavaszi rántott levese
Rovatunkban nem hétköznapi hozzávalókkal, módszerekkel, trükkökkel, jó tanácsokkal ismerkedhettek meg, hanem rég elfeledett ételekkel, turistákra szabott elkészítési megoldásokkal. 2016.04.13 16:18
Abszolút kedvencem a gyapjas tintagomba
2010-ben véletlenül fedeztem fel a sokáig szigorúan titkos, rejtett gyapjastintagomba-kaszálómat egy lakóhelyemhez közeli réten. Éppen bumerángoztunk a gyerekekkel a domboldalban, egy rosszul sikerült dobást követően sétáltunk le a völgybe a játékszerért, ahol elbűvölő látvány fogadott minket. 2015.10.28 10:30
Szörpök szezonja
Egyre több családban terjedt el az illatos, ehető levelek, virágok tavasztól őszig terjedő szüretelése, szárítása, vagy szirup formájában télire mentése. Májusban az akácligetek mézes illata, az erdőszéli bodzabokrok bólogató virágtányérjai hívogatnak minket. Papírzacskót, dobozt érdemes magunkkal vinni. 2014.05.21 14:08
Medvehagymás spagetti
Tavasz kezdetén a lombos erdők bükk- és gyertyánfái alatt sok erdőjáró turistát töprengésre sarkall a medvehagyma levélszőnyeg enyhén fokhagymás, friss illata: vajon milyen ételekhez használják fel az alig három hétig tartó zöldellést? A gyors, egyszerűen finom és egészséges primavera étkek sorát ezúttal a medvehagymás spagetti nyitja. 2014.03.15 21:21
Farsang farkának fánkjai
A nagyböjt előtti időszak kultikus süteményét mutatjuk be rovatunkban. A szalagos fánkot mindenki ismeri, de a mutatós rózsafánkot és ropogós csörögefánkot már csak az elvetemültebbek. Egyszerű és időtakarékos, mert a kétféle süti egy tésztából készül. 2014.02.21 11:49
<< 1 2 >>


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. június
Majoros Ildikó:
Kéken is az égig
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...