MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

HOSSZÚLÉPÉS

Budai Térképkör - Avagy, ami a térképen kifér!
Kinek futókör, kinek túraút. Kinek edzés, kinek séta. A mintegy 80 kilométeres Budai Térképkör körtúra bármi lehet, csak rajtunk múlik, mit hozunk ki belőle. 2017.08.26.
Gyerkőcökre hangolva – Királyréti tanösvény a Börzsönyben
Nyakunkon a nyár, tombol a vakáció. Jó ötlet lehet a gyerekek felszabaduló energiáinak lekötésére egy jó kis kirándulás a természetben. A hűs erdő és a vízpart kombinációja, megspékelve kisvasutazással, hajtányozással, játszóterezéssel, izgalmas tanösvénnyel pedig szuper időtöltés az egész család számára. És van is ilyen hely, csupán a Börzsönybe, Királyrétre kell elutazni érte. 2017.08.12.
Kilátó és óriási golflabda a Bakony csúcsán
Ha a Bakonyban kirándulsz, a Kőris-hegyet nem érdemes kihagyni. Már csak azért sem, mert a tetejére kalandos út vezet gyönyörű, erdős vidékeken keresztül, és nem utolsósorban, hogy el tudd majd mondani, jártál a Bakony legmagasabb pontján. 2017.06.17.
Nemcsak szép, de izgalmas is – Krk szigete
Változatos, szép, könnyen bejárható, mégis izgalmas. Azt hozol ki belőle, amit akarsz. Gyakorlatilag ajánlható bárkinek. És csak mellesleg a horvát tengerpart rajongóinak. Krk-szigetén jártunk.  2017.06.15.
Meglátogattuk az ország egyetlen vidramenhelyét
Árnyas erdei földúton döcögünk Lábod község határában, be az erdő mélyére, ahhoz a tórendszerhez, ami Magyarország egyetlen vidraparkjának ad otthont. A területen menhely is működik, így izgatottan várom, hogy Balogh Márta, a vidrák gondozója és pótmamája mit fog mesélni a vidranevelés rejtelmeiről. 2017.06.15.
Kétszer is felfedeztem Visegrádot egy nap alatt
Egy könnyűnek ígérkező túra jó idővel és ismerős tereppel, avagy a lelkesedésből hogyan lesz nyűgös gyaloglás.  2017.05.23.
Ahol a legkoszosabbak lettünk a zöldön
Arra készültem, hogy a zárótúránk a budai zöldön húzósabb lesz, mint az eddigiek. Kicsit hosszabb távot, 16 km-t hagytunk a végére, Attila, a fotósunk azt mondta, hogy látványosságból is kevesebb jut majd, mert nagyrészt erdőkön keresztül vezet az út, és mászni is jóval többet kell, mint eddig. 2017.05.20.
Ketten hét táskával a Zöldön – Normafa–Hármashatár-hegy
Azért jó egy fotóssal kirándulni, mert ő azt is meglátja, amit én nem biztos, hogy észrevennék. Meg kicsit amiatt is, hogy sűrűn lehet „legálisan” pihenni, hiszen sokszor kell megállni a fényképezéshez. De fotóssal túrázni időnként mókás is, most például azért, mert Attila a felszerelésekhez összesen hat darab kisebb-nagyobb táskát, pakkot, szütyőt hozott magával, ezzel szemben rajtam egyetlen magányos kis hátizsák volt, csupán félig megtömve. Így indultunk el a budai zöld második etapjára.   2017.05.14.
A sziklaorom lábától a meggyes rétesig a zöldön - Gellért-hegy-Normafa
Miért is olyan érdekes ez az útvonal? – kérdeztem Attilát, a fotósunkat még a kirándulás kezdetén, mire ő lelkesen elmagyarázta: a zöld sávjelzés különlegessége, hogy pont kikerüli a budai hegyek legpopulárisabb kirándulóhelyeit, mégis legalább olyan szép, ha nem még szebb látnivalókkal kecsegtet. Ennek ellenére csak kevesen ismerik.   2017.04.17.
A Budai-hegyeknek a tavasz is jól áll
Vannak olyan napok, amikor a ragyogó napsütés a szabadba csábít. Viszont idő hiányában hosszabb túrába nem érdemes belevágni, inkább amolyan lakóhelyhez közeli könnyű, de látványos kirándulásra vágyunk, ahol kellemesen tölthetjük a napot, és kiszellőztethetjük a tüdőnket. Mi a Budaörs felett magasodó Farkas-hegyet és a Sorrento-sziklákat választottuk célpontnak.  2017.04.10.
Színek és illatok a felsőkaki tavasz első napján
Bár a tél még jelen van a kékestetői hótakaró, vagy a balatoni jég utolsó darabjainak formájában, Belső-Somogy legnagyobb erdejének lakói már a nyarat várják. 2017.03.08.
Gödöllői tekergés a Margitára
Az idei Téli Margita a túra nevéhez és az évszakhoz méltóan hóban és fagyban kezdődött, de már kora tavaszias időben ért véget. A gödöllőiek kedvenc túrája könnyű, dimbes-dombos tereppel, több résztávval és teljesítési móddal, és a szervezők által biztosított ellátással várta a természetjárókat. 2017.02.15.
Ösvénytaposók a jeges budai hegyeken
Aki teljesítménytúrázik az már hétközben erejéhez és kedvéhez mérten válogat a hétvégi túrák közül. A helyszínválasztásban meghatározó szempontok a rajtba való eljutás, a közlekedés. De talán minden szempont közül a legfontosabb az időjárás, ami a terep nehézségi fokát is nagyban befolyásolja, főleg ilyenkor télvíz idején. 2017.02.08.
Téli pompa a szekszárdi dombokon
Hóval fedett tájban, gyönyörű időben, és a szervezők által biztosított kiváló hangulatban kanyarogtunk a Szekszárdi-dombságban a már 18. alkalommal megrendezett Bartina Maratonon. 2017.01.24.
A Börzsöny havas kapuja
Alig vártuk már Katával, hogy egy igazi téli túrán járjuk az erdőt, behavazott tájjal és a tél minden idilljével. A hétvégén megkaptuk, de még többet is, mint amire vágytunk.  2017.01.18.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. október
Ángyán Krisztián:
Vintgar-szurdok
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...