MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

HOSSZÚLÉPÉS

Csipet csapat a Csodabogyós-barlangban
A strandszezon végével sem kell elkerülnünk a Balaton környékét, a felszín alatt rengeteg érdekesség lelhető fel késő ősszel is, ez utóbbinak jártunk utána parányi felfedezőcsapatunkkal, amikor meglátogattuk az ország 10. leghosszabb barlangját. 2016.10.28.
Egy méltatlanul elfeledett templom
A Fertőrákosi kőfejtő meglátogatása után érkeztünk Lébénybe, mert kíváncsiak voltunk arra, hogy a lajtamészkő ősmaradványai miként köszönnek vissza a Szent Jakab-templom falairól.   2016.10.28.
Két szomszéd vár között egy buddhista szentély
Vártúrás napnak indult, de a végére Tátika és Rezi mellé egy vízimalom és egy buddhista szentély is belefért. Zalaszántó környékén jártunk.  2016.10.28.
A tűz, a víz és a jég vonzásában Izlandon - 2. rész
Izlandi utunk második és harmadik napját a Myvatn-tó környékén töltöttük. Ebben a régióban egészen meghökkentő természeti jelenségekkel találkoztunk.  2016.10.23.
A pusztától a dombtetőkig Csömörön
Csömör neve az átlagos természetjárónak talán nem mond sokat, a helyiek azonban régóta dolgoznak azon, hogy „feltegyék a térképre” a Gödöllői-dombság nyugati szélén lévő zsákfalut. Az újonnan átadott 17 km hosszú túraúton be is jártuk mind a négy sarkát. 2016.10.21.
Mészkőben egy letűnt világ
Miben hasonlít a bécsi Szent István-székesegyház és a lébényi Szent Jakab apostol templom? Abban, hogy mindkettő a fertőrákosi lajtamészkőből készült. Mi ellátogattunk a helyszínre. 2016.10.20.
Láttál már kecskeügyességi bemutatót?
Ha a válasz nem, akkor el kell olvasni ezt a cikket, hogy kiderüljön, mi a csuda ez. 2016.10.18.
A tűz, a víz és a jég vonzásában Izlandon – 1. rész
32 éve kitört vulkánon túrázva, 80 éves gleccserlagúnában hajózva, szolfatárák és gejzírek között sétálva, Izlandon az ember igazán érzékelheti a természet erejét. Egy hetünk volt felfedezni ezt a fantasztikus országot, amelynek minden régiója más és más, és ahova egyszer még biztos visszatérek. 2016.10.15.
Budai kilátótúra extrákkal
Őszi kilátós túra panorámákkal és nem várt meglepetésekkel. 2016.10.12.
Így működik a szívbarát tanösvény
Egy szívbeteg, egy gyógytornász, egy újságíró és egy kutya… Hogy mi lesz ennek a vége? Egy 4,2 km-es túra pulzusméréssel, kutyafuttatással és nordic walkinggal. 2016.10.11.
Gépesítve a Bükkön át – 2. rész: Lillafüred–Andókút
A forgalmas Lillafüredtől északkelet felé indulva szinte azonnal a Bükk rengetege fogad. Itt már egyetlen büféudvaron sem vehetünk lángost, az Udvar-kő szakadéktöbre viszont enélkül is különleges, az andókúti forrástó partjáról pedig gyorsan hazahoz a miskolci kisvasút – de csak a tárogatószóló végén. 2016.09.17.
Barkóscinege és társai a Dinnyési-fertőn
A madárvonulás kezdetekor jártam a Velencei-tó melletti természetvédelmi területen, hogy – a természetvédelmi őr szavaival élve – a lehető legközelebbi ismertséget kössek a kis énekesmadarakkal. 2016.09.15.
Gépesítve a Bükkön át – 1. rész: Bükkszentkereszt–Lillafüred
Miskolcon nem probléma, ha a városi séták után délután egy kis friss levegőre vágyunk: kisvasút, buszjáratok és már libegő is segít a Bükk keleti oldalának felfedezésében. 2016.09.08.
Vár állott, most kőhalom
Aki a történelmet szereti, a várakat is szereti. Vannak olyan középkori magyar várak, amelyek már elfeledettek, romosak, megmaradásuk az utókornak kétséges – és nagyon kár értük. Így gondolkodott annak a várparknak a megálmodója is, akivel nemrég sikerült beszélgetnem.  2016.09.06.
Kőről-kőre a Zempléni-hegységben
A Kőről kőre túrasorozat a negyedik állomásához, a turisták által ritkábban látogatott Zempléni-hegységbe érkezett, ahol az újjáépített regéci vár által uralt vadregényes tájon túráztunk köveken és sziklákon.  2016.08.31.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...