MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.01.25. 11:15,   Szöveg: TM,   Fotó: Shutterstock

Írj túrabeszámolót, és nyerj értékes ajándékokat!

Kedvenc hobbid a túrázás, és szívesen megosztanád élményeidet másokkal is? Szeretnéd, hogy egy nyomtatott magazinban is megjelenjenek a fotóid és az élménybeszámolód? Itt a remek alkalom!

A tavalyi cikkíró pályázatunkon felbuzdulva márciustól új rovatot indítunk a Turista Magazinban, Ti írtátok néven. Ebből már ki is lehet találni a lényeget: szeretnénk teret adni a túrázás közben szerzett élményeiteknek, és mindezt értékes ajándékokkal díjazzuk hónapról hónapra. Ha kedvet kaptál, nincs más dolgod, mint elküldeni az írásodat a cikkiropalyazat kukac turistamagazin.hu ímélcímre. A szerkesztőség tagjai által legjobbnak ítélt írások a Turista Magazin nyomtatott és online felületén is megjelennek. A nyertes cikkek szerzői értékes túrafelszereléseket (ezekről minden hónapban tájékoztatunk benneteket) kapnak ajándékba.

 

Fontos!

 

A pályázatakot folyamatosan fogadjuk, határidő nincs. A pályázót csak abban az esetben értesítjük, ha a munkáját szeretnénk megjelentetni a magazinban vagy az online felületen.

 

Fotó: Shutterstock

Az alábbi két kategóriában várjuk az írásokat:

1. Túraleírás belföldi helyszínről


A cikk készülhet gyalogos, kerékpáros vagy evezős kategóriában. Olvasmányos stílusban és sokoldalúan mutasd be a hazai úti célt, túraszakaszt!
Fókuszban a természetjárás, a leírásban Magyarország természeti és kulturális értékei, látnivalói, újdonságok, érdekességek szerepeljenek. Szívesen vesszük a szubjektív meglátásokat, az érintett szakaszon szerzett tapasztalatok egyéni megfogalmazását.
Terjedelem: min. 5000, max. 8000 karakter (szóközökkel és bevezető résszel együtt) 

Az ettől eltérő karakterszámú írásokat nem fogadjuk el!

2. Túraleírás külföldi helyszínről


A cikk készülhet gyalogos, kerékpáros vagy evezős kategóriában. Olvasmányos stílusban és sokoldalúan mutasd be a külföldi úti célt, túraszakaszt!
Fókuszban Földünk színes, vadregényes tájai, nem mindennapi úti céljai, különleges, akár extrém túrák, expedíciók. A leírásban természeti és kulturális értékek, látnivalók, újdonságok, érdekességek szerepeljenek. Szívesen vesszük a szubjektív meglátásokat, az érintett helyszínen szerzett tapasztalatok egyéni megfogalmazását.
Terjedelem: min. 5000, max. 8000 karakter (szóközökkel és bevezető résszel együtt)

Az ettől eltérő karakterszámú írásokat nem fogadjuk el!

Amit minden íráshoz kérünk:

– cím;
– néhány soros, rövid, figyelemfelkeltő bevezető (lead);
– leíró rész;
– név, ímélcím és telefonszám (a dokumentum végén feltüntetve).


Amit nem kérünk: útikönyvek sablonszövegei, másolás online vagy offline felületekről.

A jelentkezés módja:

A részvétel nyilvános és ingyenes, egy személy több kategóriában és több művel is pályázhat. A pályázaton 18. életévét betöltött személy vehet részt, aki kizárólag saját maga által írt, máshol még nem publikált írásával jelentkezhet.

Az írásokat a cikkiropalyazat kukac turistamagazin.hu ímélcímre várjuk .doc vagy .docx formátumban. A dokumentumot a következőképpen nevezd el (ékezetek nélkül!):
kategória száma_szerző_cím (példa: 1_Kovacs_Jozsef_Barangolas_a_Bakonyban).

A jelentkezéshez név, ímélcím és telefonszám megadása kötelező, amely adatokat kérjük a cikk alatt megadni!

Fontos, hogy az általad bemutatott túrákhoz legyenek jó minőségű, nagy felbontású képeid is, ugyanis, ha a Te cikkedet választjuk ki az adott hónapban, akkor azokat is elkérjük majd.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...