MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.08.31. 09:23,   Szöveg: TM,   Fotó: Tassy Márk, Lánczi Péter, Garancsi Kata, Gulyás Attila

Ismerd meg hazánk via ferratáit szeptemberi számunkból

Ha még sosem próbáltad, azért, ha pedig már via ferratáztál valahol, azért lehet érdekes számodra a magyarországi vasalt utakat bemutató friss lapszámunk. Túráztunk a Fogarasi-havasokban, tekertünk középkori templomok között Beregben, és a Zemplén legboldogabb váránál is jártunk.

Fotó: Tassy Márk

A tatabányai via ferrata

 

2013-tól már nem kell külföldre utaznod, ha via ferratázni szeretnél – azóta már három helyszínen építettek ki összesen tíz útvonalat, így különböző nehézségek közül lehet válogatni. Szárnypróbálgatásaidhoz segítség lehet összeállításunk a falgrafikákkal, és az ehhez kapcsolódó Körkép rovat, amelyben felszereléseket ajánlunk a sziklamászás ezen formájához.

 

Fotó: Lánczi Péter

Drégely vára


A térkép most a Szondi György nevét őrző börzsönyi helyszínekről és a Drégelyvárról mesél, A Hónap Turistaháza rovatunkban a Császártöltési Kulcsosházat mutatjuk be, a Zöldhullámban az égi vándorokat és a muflonokat hozzuk testközelbe, de az is kiderül, honnan kaphatta a legenda szerint a nevét Boldogkő vára.

 

Fotó: Garancsi Kata

A Császártöltési Kulcsosház

 

Gyerekes családoknak és a nyugalomban lévő, merev testek erő- és feszültségviszonyai iránt érdeklődőknek a Pandúr Ökoparkot és kilátóját ajánljuk megtekintésre, Messzelátó rovatunkból kiderül, hogy miért. A kerékpárosokat ezúttal egy, a Középkori templomok útján tett túrával örvendeztetjük meg.

 

Fotó: Garancsi Kata

A Pandúr Ökopark kilátója


Vadregényes erdők, virágos rétek, dimbes-dombos táj – ezúttal az Őrségi Nemzeti Park érdekességeiről írtunk, a Lápok Házától kezdve a tökmagolajon keresztül egészen a Jeli Arborétumig. Szeptemberi számunkban is „kitekintünk”: jön a réunioni kaland második része, és a Fogarasi-havasok főgerincén tett túráról is olvashatsz.

 

Fotó: Gulyás Attila

Szalafő látképe

 

A SZEPTEMBERI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...