MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.01.09. 16:30,   Szöveg: Északerdő Zrt.,   Fotó: facebook.com / Északerdő Zrt.

Ismét közlekedik a Zúzmara expressz Mahócára

Január 19-én megint zakatol a téli különvonat a Lillafüred és Varbó közti erdőben. A remélhetőleg szép havas tájban való vonatozás mellett erdei túrán is részt vehetnek az érdeklődők. 

A Lillafüredi Állami Erdei Vasút (LÁEV) mahócai mellékvonalán január 19-én Zúzmara expresszel utazhatnak a kisvasutak szerelmesei. A program részeként reggel 9.30-kor és délután 13.10-kor kirándulóvonat indul Miskolc-Dorottya utcáról Mahócára. A délelőtti különvonat érkezését követően egyéni erdei túra tehető tetszés szerint, akár a kisvasút lillafüredi fővonalának garadnai végállomásáig, akár a Varbói-tóhoz.

 

Fotó: facebook.com / Északerdő Zrt.

 

Garadnáról visszaútra a menetrend szerint közlekedő LÁEV-járatok a programra váltott jeggyel igénybe vehetők. Az utolsó vonatindulás Garadnáról: 15.15-kor. A Mahócán maradók számára 11.30-kor és 15.15-kor indul vissza különvonat Miskolc felé. A szerelvények az időjárásnak megfelelő összeállításban zárt és fűtött személykocsikból fognak állni, de szükség esetén legfeljebb egy nyitott kocsi is a vonat része lehet. Vonógépként a tervek szerint a LÁEV két C-50-es mozdonya szolgál.

 

A programra előzetes regisztráció szükséges a e-mail-címen. Bővebb információ a programról, a jelentkezésről és a részvételi díjakról az Északerdő Zrt. honlapján olvasható. 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Lillafüred télen is elvarázsol

Gépesítve a Bükkön át – 1. rész: Bükkszentkereszt–Lillafüred

Gépesítve a Bükkön át – 2. rész: Lillafüred–Andókút


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. július
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...