MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.03.02. 07:00,   Szöveg: Lánczi Péter,   Fotó: Ultra-Trail Hungary, Berczelly András, Gulyás Attila

Jelvényszerző túrák, ahol a teljesítmény a lényeg

Vannak olyan túrák, melyek már jóval többről szólnak, mint a szimpla természetjárás.

A természetjárás olyan szabadidős tevékenység, amely megmozgatja a testet, feltölti a lelket. Legegyszerűbben így szokták definiálni a szabadban eltöltött időt, de valójában ez egy olyan dióhéjba zsúfolt összegzés, amelyet érdemes még egy kicsit boncolgatni. Már csak azért is, mert a kirándulás és túrázás műfaja sok mindenről szólhat, kezdve a könnyed kikapcsolódástól az erőpróbáló sportig. 

 

Fotó: Berczelly András

 

Magazinunk jelvényvadász rovatában legtöbbször olyan túramozgalmakat szoktunk bemutatni, amelyek fő célja a táj és a benne megbúvó látnivalók felfedezése, ezáltal pedig a természetről és a hazánkról szerzett ismereteink és élményeink gazdagítása. Vannak viszont olyan túratematikák, amelyekben kimondottan a sportteljesítményen van a hangsúly, azaz egy adott távot szintidőre kell bejárni. Mondanunk se kell, ezek az egyénileg teljesíthető kihívások, ha nem is csak profi sportolóknak, de mindenképpen gyakorlott és gyűrődést bíró túrázóknak és terepfutóknak vannak meghirdetve, akik egy-egy erőpróba alkalmával legfőképp saját magukkal versenyeznek, feszegetve testük és akaraterejük határait.

 

Fotó: Gulyás Attila

 

A 21. század technológiájának köszönhetően mára már rendezvények nélkül is, azaz akár egyedül is belevághatunk egy keményebb terepi megmérettetésbe, csupán egy mobiltelefon kell hozzá, na meg persze elszántság. Márciusi számunkban 10+1 ilyen instantnak nevezett jelvényszerző kihívást válogattunk össze, ahol a távok, a szintemelkedések és a teljesítési idők együtt határozzák a túrák nehézségét, illetve, hogy kinek mi számít megugorható vagy brutális erőpróbának.
 

A MÁRCIUSI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Túra, ahol értékelik a teljesítményt

Egy hét alatt lefutották az Országos Kéktúrát 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...