MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.09.04. 10:04,   Szöveg: turizmus.com,   Fotó: 123rf.com

Jobb, ha a parlagfű-allergiások most elkerülik az Alföldet

Szeptember első hete lesz a pollenszezon csúcsa a szakemberek szerint. Az Alföld egyes területen extrém magas a parlagfű pollenkoncentrációja.

Az Országos Közegészségügyi Intézet (OKI) figyelmeztetést adott ki. Az ország egész területén magas a parlagfű pollenszórása, ami másodfokú figyelmeztetésnek felel meg. Az Alföld egyes területein, Kecskemét és Szeged környékén viszont extrém magas lesz a parlagfű pollenkoncentrációja, ennek egyik oka a mostani viharos-zivataros időjárás. A következő napokban fokozódni fog a pollenterhelés.

 

Fotó: 123rf.com


Allergiás tünetekkel mindenképp érdemes orvoshoz fordulni, mert gyógyszeres kezeléssel enyhíthetők a tünetek. Szigeti Tamás, az OKI levegőhigiénés és aerobiológiai osztályának vezetője javaslatokat tett az allergiások számára az időszak átvészelésére: érdemes kora reggel vagy késő este szellőztetni, a mosott ruhát nem a szabadban szárítani, valamint lehetőség szerint naponta mossunk hajat és gyakrabban cseréljünk ágyneműt, hiszen ezekben is megtapadhatnak a pollenszemek.Címkék: allergia / parlagfű / alföldHOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. április
Kesztyüs András:
Tűzben
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...