MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.06.13. 15:09,   Szöveg: MTI,   Fotó: Gulyás Attila

Jön a nyári menetrend a MÁV-nál

Június 17-től indul a MÁV-Start Zrt. nyári menetrendje, majdnem kétszer annyi vonat jár majd a Balatonra.

A menetrend egészen augusztus 27-ig érvényben marad. A csatlakozó mellékvonalak és buszjáratok is másképp járnak majd. Idén a fejlesztések a menetrendszerűség, valamint a kerékpárszállítás mennyiségének, minőségének javítását szolgálják.

 

Fotó: Gulyás Attila


Az utasok új típusú jegyekkel találkozhatnak a nyári időszakban. Lesz e-Balaton és az e-Velence jegy, amelyeket az utasok a menetrendben @ jellel ellátott vonatoknál vehetnek igénybe. Ezeknek a használatával a vonatjegy árából 15 százalékos kedvezmény kapható. A másik újítás a Balaton bérlet, illetve az úgynevezett balatoni füzetjegy, ami 10 darab jegyből áll. A diákok számára pedig idén is elérhető a Vakáció bérlet (15, 30, 60 vagy 90 napra), amelyet a diák igazolvánnyal rendelkezők az ország bármely pontján felhasználhatnak, a MÁV-Start és a GYSEV teljes belföldi hálózatán.

 

Fotó: Gulyás Attila


A Balaton északi partjára idén is a Tekergő gyorsvonatokkal, a Kék hullám és a Piroska sebesvonatokkal, a déli partjára pedig a Balaton express vonatokkal, a Déli/Parti és a Siófok Flirt sebesvonatokkal lehet utazni. A Balaton északi partjára a legolcsóbban a Tekergő gyorsvonattal utazhatnak az érdeklődők, ugyanis erre a járatra nem kell gyorsvonati pótjegyet váltani, ráadásul ezek a vonatok nagy kapacitású kerékpárkocsikkal közlekednek.


Június 16-án véget ér a vágányzár és ideiglenesen átadják a forgalomnak az egyébként 2018-ig felújítás alatt álló dél-balatoni vonal Szántód-Kőröshegy-Balatonszentgyörgy, valamint a Fonyód-Kaposvár közti szakaszokat.

 

Kapcsolódó cikkeink:

A „barlangi póktól” az ürgéik, avagy kisgyerekkel Tihanyban

Azt hiszed, mindent tudsz a Balatonról? - Kvíz

Most van szükség összefogásra a Balaton-felvidékért

A Badacsony fentről is gyönyörű


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...