Tökös kép lett az idei év legviccesebb állatfotója

Ezek az idei év legviccesebb állatfotói

2019-11-14

Elképedt tengeri vidra, páfrányba öltözött, bújócskázó szarvas és telibe lepisilt madár is szerepel a díjazott képeken, de az abszolút győztes a „Ragadd meg az életet a…” című fotó lett.

Tót atyafiak és a jó palócok

Tót atyafiak és a jó palócok

2019-11-13

Két napot töltöttünk a Palóc Úton, és ízelítőt kaptunk a határon átívelő tematikus út látnivalóiból. Az ismerkedést Hrušovban és a Cserhát hangulatos kis falujában, Vanyarcon folytattuk.

Blog

Fotógaléria

Mentett vadmacskákat engednek szabadon

Mentett vadmacskákat engednek szabadon

2019-11-12

Két mentett vadmacskát engednek vissza a szabadba a Fővárosi Állat- és Növénykert munkatársai, valamint helyi természetvédelmi szakemberek kedden Balatonfenyves közelében.

Pilisi titkok és rejtélyek

Pilisi titkok és rejtélyek

2019-11-03

Sámánok és „őstörténészek” akarják átrajzolni a Pilis és a Visegrádi-hegység térképét, ezáltal pedig hazánk és a világ történelmének átírására is törekednek. Elfeledett romvárosok, energiagócok, szívcsakra és Szent kő, hogy csak párat említsünk az áltudomány és a hit keveredéséből született elméletek főpillérei közül. Mit hirdetnek ezek a gyakran érdekesnek, máskor szórakoztatónak vagy épp rémisztőnek tűnő tézisek, és miért kell odafigyelni rájuk.

Vetélkedőn lehet ismerkedni a Kéktúrával

Vetélkedőn lehet ismerkedni a Kéktúrával

2019-11-14

Lezárult a jelentkezés: több mint ötszáz általános iskolás gyermek vetélkedik majd ebben a tanévben a Magyar Természetjáró Szövetség által koordinált „Indulj el egy úton” nevű, az Országos Kéktúrát népszerűsítő vetélkedőn.