MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya

KÉKTÚRA BLOG

Kőszegtől az Írott-kőig
Jó, jó, az Országos Kéktúra az Írott-kőtől indul. De valahogy el kellett jutnom odáig Budapestről. Ez a beszámoló erről a részről szól. 2015.11.13.
Ezeket pakold be a hátizsákba, ha a Kékre indulsz!
Mit vigyünk magunkkal, mielőtt nekivágunk a kéktúrának? Az alábbiakban a saját listámat osztom meg, várva a hozzászólásokat, ötleteket, tapasztalatokat. 2015.11.12.
Kéktúrázás közben is segíthetsz másokon
Dóczi Zoltán kéktúrázó barátunk, és felesége Timi Sátoraljaújhely mellett, megismertek egy családot. Pontosabban egy kedves középkorú hölgyet és édesanyját, akik egy tanyán, az Országos Kéktúra útvonala mellett élnek, küzdenek a fennmaradásért. 2015.04.30.
Sanyit sikerült meggyőzni
Most egy igaz történetet szeretnénk megosztani veletek, amely a közelmúltban történt egy nyugdíjas, túrázó barátunkkal, aki az OKT és DDK jelvényeinek megszerzését követően, úgy gondolta ő már befejezte a kéktúrázást, az Alföld nem vonzza igazán. 2015.03.05.
Tíz százalék már letudva
Bizonyára emlékeztek arra, hogy ebben az évben több kezdő kéktúrázóval készítettünk interjút. Most újra megkeressük őket, hogy megtudjuk merre jártak, erősödött-e kezdeti lelkesedésük, no meg hogy milyen élményekkel lettek gazdagabbak. 2014.11.06.
Igaz történetek a Kékről - Fülöpék is beleszerettek a Kékbe
Egy ifjú jegyespárral, Zsuzsival és Gáborral ismerkedhettek meg most sorozatunkban, akik Somogyországból vágtak neki a Kéktúrának. 2014.08.15.
Igaz történetek a Kékről - Bakancs, fakanál és a bronzjelvény
Emlékeztek még Erzsire? Ő az az "átlagos háziasszony", aki kiváló tempóban halad a Kéken és közben a helyi gasztronómiát is felfedezi. Erzsi most a Börzsönyben járt és remekül érezte magát. 2014.07.09.
Igaz történetek a Kékről - Robin nem egy elveszett ember
Pár napja még egész Magyarország aggódott a kéktúrázó holland fiatalemberért, akit elveszettnek hittünk, de a történet szerencsére happy enddel végződött. 2014.06.24.
Igaz történetek a Kékről - Réka a Kékre lép
Vanyolai Réka, 24 éves ifjú hölgy, piackutatóként dolgozik. Egy kis faluban nőtt fel, és a természetet mindig is szerette. Amióta a fővárosban él még rendszeresebben túrázik, nemcsak testének egészségét igyekszik így megőrizni, hanem lelkét szintúgy felüdíti a természetjárás. Most nekivágott a Kéknek, és élményeit blogon is megörökíti. 2014.06.11.
Igaz történetek a Kékről - Éteri Kéktúra
Érdekes és szép példáját mutatjuk be két igazán remek szabadidős tevékenység összehangolásának. Hogy miként kapcsolódik a rádióamatőrség a természetjárással és a kéktúrázással, azt Dóczi Zoltánnal készített interjúnkból tudhatjátok meg. 2014.06.08.
Igaz történetek a Kékről - Kolléganők nekivágnak
Egy budapesti szálloda értékesítési osztályán dolgozó, ifjú hölgyekből álló csapat nagy elhatározásáról szól sorozatunk következő epizódja. 2014.05.14.
Igaz történetek a Kékről - Zoli élőben a Kékkörről
Domszky Zoltán számára nem újdonság a Kéktúrázás, sőt az Országos Kékkörön is körbeért már, több részletben. Most nyáron viszont egyhuzamban szeretné teljesíteni a teljes Kékkört és hátizsákjában egy netbook is lapul majd, hogy aznapi élményeit megírhassa. 2014.04.24.
Igaz történetek a Kékről - Futva a Kéken
Kecskés Tímea egy boldog családanya, aki a nagy átlagtól eltérően nem felhagyott az aktív életmóddal, amikor gyermekei születtek, hanem éppen akkor kapott rá még jobban a testmozgásra. A túrázás mellett a terepfutás lett a nagy szerelme és nemrég határozta el, hogy futva szerzi meg a Kéktúra-jelvényt. 2014.02.25.
Igaz történetek a Kékről - Egy átlagos háziasszony?
Egy 50. születésnapját nemrég ünneplő hölgy "stresszmentesítés" miatt túrázik rendszeresen. Idén összeszedte akaraterejét és nyugatról kelet felé haladva elindult az OKT útvonalain. 2014.02.17.
Igaz történetek a Kékről (KATI és a KÉK )
Egy húszas évei vége felé járó lányról szól sorozatunk következő epizódja. Diplomájának megszerzése után a számítógép előtt ülő munkásember mindennapjait kezdte élni. Majd egy súlyos betegség támadta meg. 2014.02.12.


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...