MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.01.30. 10:00,   Szöveg: TM,   Fotó: ferto-hansag.hu, dunaipoly.hu, geopark.hu, bnpi.hu, Balla Réka

Ki a szabadba! Itt a februári majdnem tavasz – hétvégi programajánló

Február első hétvégéjén számos remek szabadtéri program vár ránk. Igazán kitesznek magukért a szervezők: a tihanyi túrától a szigetközi sétán át a vadlúdlesig és a hévízi vízitúráig válogathatunk az izgalmas vezetett túrák közül. 

Csak rajtunk áll, hogy mit hozunk ki a hétvégéből, ha a négy fal közötti punnyadás helyett a természetjárás és a sportolás mellett döntünk.

 

1. Hévízi-lefolyó vízitúra

 

bnpi.hu

 

Egy csípős téli napon felejthetetlen élmény a „padlófűtéses” kenu előnyeit élvezni a Hévízi-lefolyón. A télen is 20 °C feletti víz felett a pára takaró mögül különféle tündérrózsák, és vízi madarak (tőkés réce, kis vöcsök, kárókatonák, szürke gém, nagykócsag) tűnnek elő. A túra a Hévízi-tó déli árapasztó zsilipjétől indul. Parkolni a tó melletti fizető parkolóban lehet. A résztvevők háromfős kenukban eveznek Fenékpusztáig, ahonnan a visszaút autóval történik. Táv: kb. 10 km. Időtartam: kb. 5 óra

 

Mikor?
2018. február 2–3. 10.00 – 15.00
Hol?
Hévíz, találkozóhely: Hévízi-tótól délre eső parkoló
Bővebb infó ide kattintva.

 

2. Téli Tihany

 

Fotó: bnpi.hu

 

 

A teljesítménytúra 20, 15, 10 kilométeres távjain a Tihanyi-félsziget természeti látnivalóival ismerkedhetnek meg a résztvevők. Mindhárom táv rajtjának, illetve céljának helyszíne Tihany. A leghosszabb, 20 kilométeres túra útvonala érinti az Akasztó-dombot, a gejzírmezőt, az újlaki templomromot, a Csúcs-hegyet, az Apáti-hegyet, az apáti templomromot, a Külső-tavat, a Kis-erdő-tetőt és az apátságot.

 

Mikor?
2018. február 3. 8.00 – 17.00
Hol?
Tihany, rajt és cél helyszíne: a Belső-tó déli partján felállított rendezvénysátor
Bővebb infó ide kattintva.

 

3. Séta a Szigetközben

 

ferto-hansag.hu

 

Szakvezetéses kirándulás a Vizes élőhelyek világnapja alkalmából a Szigetközben, amely során szakember segítségével megfigyelhetjük a Duna parton, télen itt tartózkodó madarakat.

 

Mikor?
2018. február 3. 10.00 – 12.00
Hol?
Találkozóhely: Ásványi Gátőrháznál
Bővebb infó ide kattintva.

 

4. Vadlúdles a tatai Öreg-tavon

 

Fotó: dunaipoly.hu

 

A programon a résztvevők megismerkedhetnek az Öreg-tó nemzetközi jelentőségű területével és természeti értékeivel. Délután 3 órától pedig a behúzásban gyönyörködhetnek.

 

Mikor?
2013. február 3. 15.00
Hol?
Tata, találkozóhely: Öreg-tó, madármegfigyelő torony
Bővebb infó ide kattintva.
 

5. Farkas-erdő kívül belül

 

Fotó: Balla Réka

 

A teljesítménytúra különlegessége, hogy fővárosi környezetben zajlik, és más túrák által nem érintett Farkas-erdőbe, Újpestre és Káposztásmegyerre hívja a vállalkozó szellemű túrázókat. Az útvonal a Szilas-patakot, a Mogyoródi-patakot és a névadó Farkas-erdőt járja be. A rajt-cél helyszíne Újpesten, az atlétikai stadion mellett lesz. 14 km-es és 9 km-es táv teljesíthető.

 

Mikor?
2018. február 4. 7.00 – 16.00
Hol?
Budapest, Újpest, UTE Atlétikai stadion
Bővebb infó ide kattintva.

 

6. Medveles a Budakeszi Vadasparkban

 

Fotó: budakeszivadaspark.hu

 

A Budakeszi Vadasparkba látogatók február 4-én részesei lehetnek egy érdekes meteorológiai kísérletnek: a közös medveles keretein belül testközelből tapasztalhatják meg az intézmény két medvéje, Romulus és Tibor időjós képességeit. Az „árnyékvadászaton” kívül állattréningek és szakvezetéssel egybekötött kisragadozó-etetés is várja az érdeklődőket. A vasárnapi programok a belépő árán felül ingyenesen látogathatók.

 

Mikor?
2018. február 4. 10.00 – 15.00
Hol?
Budakeszi Vadaspark
Bővebb infó ide kattintva. 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. január
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...