MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.11.24. 14:00,   Szöveg: FJÄLLRÄVEN,   Fotó: FJÄLLRÄVEN

KI LEGYEN A FJÄLLRÄVEN POLAR 2018 MAGYAR RÉSZTVEVŐJE?

Most te is segíthetsz, hogy magyarországi résztvevője is legyen az év legizgalmasabb sarkköri, kutyaszános expedíciójának! Szavazz a Fjällräven Polar hazai pályázóira, hogy Közép-Európát Magyarország képviselje ezen a 300 kilométeres sarkvidéki kalandon! Jelenleg egy magyar lány vezeti az összesítést, sikeréhez azonban a te szavazatodra is nagy szükség lehet.

A következő évi Fjällräven Polarra december 14-ig lehet jelentkezni, és ugyaneddig tudsz szavazni is. A részvétel feltétele a betöltött 18. életév és az angolnyelv-tudás; a jó fizikai kondíción, a nyitottságon és a rugalmasságon kívül különösebb megkötés nincs. Jelentkezni képekkel, videóval, illetve egy rövid bemutatkozó szöveggel lehet. Minden régióból (a Fjällräven idén tíz régióra osztotta fel a világot), így Közép-Európából is két embert választanak ki: az egyiket a legtöbb netes szavazat alapján, a másikat a Fjällräven-zsűri döntése alapján. Idén tehát nem országok, hanem régiók vannak versenyben, Közép-Európa pedig természetesen nem csupán Magyarországot foglalja magában, ezért is különösen fontos honfitársainknak, hogy a lehető legtöbb szavazatot szerezzék meg.

 

Fotó: FJÄLLRÄVEN 

A 2018-as expedíció április 9. és 14. között zajlik majd a mintegy 300 kilométeres távon, a norvégiai Signaldalentől, több mint 200 alaszkai és szibériai huskyval. Az oda-vissza utazás teljes költségét és az összes szükséges felszerelést a Fjällräven biztosítja.

 

Itt szavazhatsz a számodra szimpatikus jelöltre. A harmadik legördülő menüben választhatod ki Magyarországot.

  

 

 

Az ötlettől a megvalósulásig
A Fjällräven Polar gondolatát Kenth Fjellborg kutyaszán-specialista és Ake Nordin Fjällräven-alapító 1990-es beszélgetése szülte. A svéd Fjellborg korábban már részt vett a világ legkeményebb kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon, tapasztalatban tehát nem volt hiány. Ake Sédországban, ráadásul egy hétköznapi emberek részvételén alapuló kalandon gondolkozott. Az ötletből hét évvel később lett valóság – az első Fjällräven Polart 1997-ben rendezték meg, sikere pedig azóta töretlen, minden évben emberek ezrei szeretnének kiválasztottak lenni.

HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...