MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2013.10.25. 10:34,   Szöveg: forrás: Északerdő Zrt.,   Fotó: Északerdő Zrt., Gulyás Attila

Kisvasutazás megújult kocsikban

Befejeződött a Pálházi Állami Erdei Vasút kocsijainak rendbehozatala.

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. átfogó közjóléti fejlesztéseinek részeként az elmúlt hónapokban összesen 11 kocsit korszerűsítettek, ezek közül kilenc zárt, illetve nyitott személyszállító. Saját forrásokból végezték el a fa- és fém alkatrészek karbantartását, kicserélték a sérült léceket és padokat, a törött ablakokat.

 

Természetesen új festést is kaptak a kocsik. A mozdonyszín korszerűsítése már korábban véget ért, ez magába foglalta az épület külső-belső renoválását, a tetőzet cseréjét, valamint egy széles szerelőakna kialakítását. Ilyen mértékű felújítás nem történt az elmúlt évtizedben a megépítésének 125 évfordulóját idén ünneplő Pálházi Állami Erdei Vasúton.

 

 

A munka nem ért véget, a téli leállás alatt a futóművek karbantartását végezzük el a mozdonyszínben – mondta Buday Péter, az ÉSZAKERDŐ Zrt. Hegyközi Erdészeti Igazgatóságának vezetője.


A hétvégén már bárki kipróbálhatja a felújított személyszállító kocsikat. Október 26-án, szombaton ugyanis egy hangulatos erdei vonatozásra várnak mindenkit a Kemence-patak völgyébe. Érdemes fényképezőgépet is hozni, hiszen alkalom nyílik a Páfrány tanösvény bejárására, ahol útközben remek felvételeket lehet készíteni az őszi színekbe öltözött erdőről.

 

 

A szerelvény 13.00 órakor indul Pálházáról és 16.30-kor ugyanoda érkezik vissza.

További információ: +36-47/370-002, ; www.eszakerdo.hu;
www.facebook.com/kisvasutrafel; www.facebook.com/ESZAKERDO.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. szeptember
Herczeg Kinga:
Helix
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...