Váratlan vendégek az odúban

Váratlan vendégek az odúban

2019-11-21

A gyakorlati természetvédelem fontos eszközei a mesterséges madárodúk és költőládák, melyekbe azonban olykor nem várt látogatók is érkeznek.

Blog

Te is lehetsz király a kőszegi várban

Te is lehetsz király a kőszegi várban

2019-11-18

A kőszegi Jurisics-várban már kapásból azzal fogadtak minket, hogy az emberek manapság alapvetően „élményvadászok”, ezért itt már az első percben arra törekednek, hogy a látogatókat bevonják a sztoriba. Számunkra sem volt menekvés: köpenyt kanyarítottunk a vállunkra, ha kellett, szablyát ragadtunk vagy éppen koronát nyomtunk a fejünkbe, és eltöltöttük a várban életünk egyik legközépkoribb hangulatú délutánját.

A Kő-hegy és ami mögötte van

A Kő-hegy és ami mögötte van

2019-11-19

Pomáz és Szentendre között elterülő gyümölcsöskertek felett látványos sziklafalak magasodnak, melyek a Visegrádi-hegység déli peremét jelentik. Ez a környékbeliek által jól ismert, távolról is kiválóan látszó orom a 366 méteres Kő-hegy, ami voltaképpen egy nagy kiterjedésű fennsík déli letörése, és amely számos lenyűgöző élményt tartogat az ide felkapaszkodóknak.

Mi az a fura színű víz, ami a Balatonba ömlik?

Mi az a fura színű víz, ami a Balatonba ömlik?

2019-11-20

Különleges képek készültek a Balatonról, egészen pontosan a Nyugati-övcsatorna torkolatáról. A csatorna sötét és a Balaton kék színű vizének találkozása szokatlan látványt nyújt a magasból. Utánajártunk, honnan jön és miért ilyen fekete a csatorna vize.