MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.12.07. 09:00,   Szöveg: Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság,   Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság, magyarnemzetiparkok.hu, FM/Pelsőczy Csaba

Korszerű turistaszállás épül az Ormánságban

A dél-baranyai Szaporcán működő Ős-Dráva Látogatóközpont szomszédságában a tervek szerint 2018 végére megépül egy 50 férőhelyes modern turistaszállás. 

A Duna–Dráva Nemzeti Park Igazgatóság közreműködésével, az Ős-Dráva Program keretében a szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpont közelében valósul meg a terv: legalább 50 fő befogadására alkalmas, közösségi főzési és étkezési lehetőséget is nyújtó turistaszállás várja majd a vendégeket.

 

Fotó: Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatósága

A turistaszállás látványterve egyelőre munkanyag, még nem tekinthető 100 százalékosan véglegesnek

 

Fotó: magyarnemzetiparkok.hu

Az Ős-Drága Látogatóközpontot 2015 májusában adták át

 

Jelenleg a tervezési munkák zajlanak. A terveken azonban már látszik, hogy 3 db hatágyas, 6 db négyágyas szoba, valamint 2 db négyágyas apartman fogja biztosítani az 50 fő elhelyezését; a szálláson melegítőkonyha is lesz. Az épület villamosenergia-ellátását, valamint a hőigényt napelemekkel oldják meg, a fürdésből származó szennyvizet szürkevízként a vécék öblítésénél újrahasználják, az innen kikerülő szennyvíz ártalmatlanítása egyedi szennyvíztisztító alkalmazásával fog megvalósulni. A tervek elkészültét és a szükséges engedélyek beszerzését követően indul meg a közbeszerzési eljárás, a kivitelezési munkák várhatóan 2018. december 31-ig befejeződnek.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Megnyitotta kapuit az Ős-Dráva Látogatóközpont

Nem csak túrázni hívnak a nemzeti parkok – 2. rész 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...