MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2016.11.17. 16:00,   Szöveg: Turista Magazin

Különösen elvetemült túra és múzeumi forgatag – Programajánló

A mostani hétvége kínálatából: geotúra a Káli-medencében, teljesítménytúra a Lövérekben, denevérgála a Magyar Természettudományi Múzeumban és madárgyűrűzés a Jági-tónál.

1. A Káli-medence rejtett geológiai és kultúrtörténeti kincsei  

 

Fotó: geopark.hu

 

Földtani barangolás Szentbékkálla környékén. A Bakony–Balaton Geopark túrájának témái: szabadtéri színpadi piroklasztitfeltárás, velétei palotarom, kőtenger, töttöskáli templomrom és Szentbékkálla népi építészete. Táv: 4 km. Időtartam: 3 óra. Nehézség: könnyű.
Mikor?
2016. november 20. 10.00
Hol?
Szentbékkálla
Még több infó a programról itt.

2. Denevérgála és -forgatag 

 

Fotó: nhmus.hu

 

Most hétvégén rendezik meg a Magyar Természettudományi Múzeumban a „2016. év emlőse a denevér” elnevezésű programsorozat zárórendezvényét. Pénteken vetítés és pódiumbeszélgetés, hétvégén pedig a fergeteges forgatagon hálójáték, meseolvasás, lufidenevér-készítés, arcfestés és nyeremények várják a családokat. Extra ajándék jár annak, aki denevérruhát visel. Ha már ott vagy, nézd meg az Év fajai kiállítást is, amely már csak november végéig van nyitva.
Mikor?
2016. november 18–20.
Hol?
Magyar Természettudományi Múzeum

Még több infó a programról itt.

3. Madárgyűrűzés a Jági-tónál 

 

Fotó: DINPI

 

Novemberben még tart a madárfajok vonulása. A Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság környezeti nevelőjének madárgyűrűzési bemutatóján megismerkedhetsz az erdő gyakori madaraival és különleges átmeneti vendégeivel, illetve olyan kérdésekre is választ kaphatsz, mint a: „Miért is kezdték el régen gyűrűzni a madarakat, s miért folytatjuk még ma is?”
Mikor?
2016. november 19. 9.00
Hol?
Pilisszentiván

Még több infó a programról itt.

4. „Naszály 2016”-turistatalálkozó  

 

Kép: vacvilag.hu

 

Idén rendezi meg először a a Verőcei Ifjúsági Diák Sportegyesület természetjáró szakosztálya a Cserhát legmagasabb pontját megcélzó gyalogtúrát, egyben turistatalálkozót. A túrán a kiindulóhely és a végpont tetszőleges, a lényeg, hogy elérd a kilátót (a geodéziai mérőtornyot) a megadott időpontban. Ha enni- és innivalót, valamint kitűzőt is szeretnél kapni, nevezned is kell ugyanott.
Mikor?
2016. november 19.
Hol?
Naszály
Még több infó a rendezvényről itt.

5. Lövérek teljesítménytúra 15/25/40 

 

Térkép: CATS egyesület

 

A Különösen Elvetemült Túrázók Klubjának (CATS) soproni túrája már klasszikusnak számít, hiszen több mint tíz éve minden novemberben megrendezik. A Sopronból induló, a Várhelyi- és a Károly-kilátót is érintő körtúrán három táv lesz. Mindenki kap kitűzőt, emléklapot és meleg ételt a célban. Szintemelkedések: 420 m (15 km), 720 m (25 km), 1210 m (40 km). Szintidők: 6 óra (15 km), 8 óra (25 km), 11 óra (40 km).
Mikor?
2016. november 19.
Hol?
Lövérek, Sopron
Még több infó a túráról itt.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...