MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.10.03. 12:15,   Szöveg: turizmusonline.hu/kaposvarmost.hu,   Fotó: Facebook / Erdők Háza Látogatóközpont, KaposPont

Látogatóközpont-átadással indult az Erdők Hete

Megnyitotta kapuit az Erdők Háza Látogatóközpont Kaposváron, és ezzel kezdetét vette az október 2-8. között zajló Erdők Hete rendezvénysorozat is, amelyre országszerte vezetett túrákkal, kisvasutazással és más erdei programokkal várják az érdeklődőket.

Fotó: Facebook / Erdők Háza Látogatóközpont

 

A SEFAG Zrt. legújabb turisztikai attrakciója az erdőkről, az ott élő állatokról és növényekről, illetve az erdészet munkájáról mesél interaktív és közérthető módon. Elsősorban általános iskolásoknak szánták, de bíznak benne, hogy az idősebbek is találnak érdekességet a látogatóközpontban. A somogyi erdőgazdaság több mint 100 millió forintból hozta létre a bemutató komplexumot.

 

Fotó: KaposPont

 

Fotó: KaposPont


A most zajló Erdők Hetét huszonegyedik alkalommal rendezik meg. Erdészetek, erdei iskolák és oktatási intézmények a Közös kincsünk az erdő mottó jegyében 100 helyszínen 200 programmal várják az érdeklődőket. A jellemzően vidéken, erdei környezetben zajló események között a vezetett túráktól az erdei iskolai programokon keresztül a sportversenyekig vagy épp a kisvasutazásig számos lehetőséget kínálnak a szervezők a magyar erdők megismerésére, ezek között ide kattintva tudsz böngészni.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Két keréken Kaposvárról a Zselici Csillagparkba

Tanösvény és röpde is lesz a dömösi látogatóközpontnál

Különleges látogatóközpont épül Bugacon

Natura 2000 fogadó- és látogatóközpont épül Őriszentpéteren


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...