MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.10.02. 11:15,   Szöveg: TM,   Fotó: Gulyás Attila, Molnár Péter, Lánczi Péter

Látványos fasorok közé invitálunk októberi számunkban

E havi lapszámunk toplista rovatában olyan hangulatos fasorokat gyűjtöttünk össze, amelyek köré igazán érdemes kirándulást szervezni. Bemutatjuk a felújítás előtt álló Kinizsi-várat, és a Magyarország tetején álló kilátóból is körbenézünk.

Fotó: Gulyás Attila

Fenékpusztai-feketefenyősor

 

Porcsinos lecsó, csalánkrémleves, kökényes pite – ki gondolná, hogy egy egyszerű „gazból” is lehet finomat főzni? Dénes Andreával, az Erdőkóstoló blog szerzőjével beszélgettünk az ehető növényekről. A Körképben a kamáslik közül válogattunk, és azt is eláruljuk, milyen típust érdemes választani különböző outdoor kalandokhoz.

 

Fotó: Gulyás Attila

Panoráma a kékestetői tévétoronyból


A hónap turistaháza ezúttal Galyatető vadiúj apartmanháza lett, a kilátók közül pedig a Kékesen álló tévétorony került sorra. Szarvasbőgés Gemencen, túra a medvehagymától illatozó Mecsekben, éjszakai séta a káprázatos zselici ég alatt, nárcisztenger Babócsán – ebben a számban a Duna-Dráva Nemzeti Parkot mutatjuk be.

 

Fotó: Molnár Péter

Szarvasbőgés Gemencen


Mesél a térkép rovatunkban ezúttal egy kevésbé szívderítő, mégis izgalmas témát veszünk elő: a Pilisben található, gyilkosságokkal, halállal kapcsolatos helyeket járjuk sorra. Kitekintünk a Schneeberg ösvényeire és a Fogarasi-havasokra, két keréken gurulunk a Júliai-Alpokban, és az is kiderül, minek köszönheti a sikerét az Ultra-Trail du Mont-Blanc nevű ultraterepfutó verseny.

 

Fotó: Lánczi Péter

Enyedi István halálának emléket állító kereszt a Pilisben


Jó hír a Zempléni-hegység és a várak szerelmeseinek: a Ti írtátok rovatban olvasónk a regéci vártól a füzériig kanyargó túráról osztja meg az élményeit. Zöldhullám rovatunkban ezúttal a császármadáré a főszerep, melyről kiderül, miért is nevezi szerzőnk „nyugalompárti rejtőzködőnek”.

 

AZ OKTÓBERI SZÁMUNKAT ITT TUDOD ONLINE MEGRENDELNI, DE KEDVEZMÉNYES ELŐFIZETÉSRE IS VAN LEHETŐSÉGED.


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...