MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.12.07. 16:45,   Szöveg: MTI, FM,   Fotó: MTI

Lombkoronák között vezet a Karcagi Parkerdő új sétánya

Átadták Karcag új turisztikai attrakcióját, amely a helyi parkerdő Erzsébet-ligeti részén mintegy 6 méter magasan és több mint 300 méter hosszan kanyarog a fák lombkoronái között. Az építmény közelében van játszótér, erdei tornapálya, futópálya és tanösvény is.

Lombkoronasétányt adtak át a karcagi Erzsébet-ligetben. A közel 6 méter magasan futó építmény teljes hossza 314 méter, a fa járószerkezet hossza 234 méter. Különlegességét az adja, hogy a fátlan Hortobágytól 10 kilométerre mintegy oázisként jelenik meg a Karcag szélén található parkerdőben. A lombkoronaszinti sétány csaknem 100 millió forintból, a NEFAG Zrt. elmúlt években megkezdett közjóléti turisztikai fejlesztéseinek részeként valósult meg.

 

Fotó: MTI

 

Az építményhez egy csúszdát is építettek, mellette játszóteret alakítottak ki pihenőpadokkal. A közelében pedig egy korábbi beruházás során létrejött erdei tornapálya, ötféle hosszúságú futópálya és a város környékének élővilágát bemutató tanösvény várja a Karcagra érkezőket és a sportolni vágyókat. A tornapálya és tanösvény helyszínein korszerű, interaktív táblák segítik az ismeretszerzést.

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Már a Deseda-tónál is sétálhatsz a lombkoronában

Ilyen a lombok között sétálni Kaszón

Lombok között is sétálhatsz a Bakonyalján
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...