MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2019.08.12. 15:00,   Szöveg: Magyar Madártani és Természetvédelmi egyesület/mme.hu,   Fotó: Fotó: Végh Tibor / Wikipédia, Shutterstock

Madárgyűrűző akció Budapesten

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) hatodik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót a Naplás-tónál, ahova augusztus 12-24. között várják az érdeklődőket.

A madarak befogása és gyűrűzése - időjárástól függően - hajnaltól délelőtt 10 óráig, illetve délután 17-18 órától naplementéig tart. A napi munka és a látogatás menete az óránkénti hálóellenőrzések köré szerveződik. Esős időben a gyűrűzés szünetel, az utolsó napon, augusztus 24-én csak délelőtt lesz madárbefogás, ezt követően bontják le a tábort.

  

  
Az érdeklődők a madártani szakemberek vezetésével egy erre a célra felállított bemutató hálót is megtekinthetnek és részesei lehetnek a gyűrűzésnek. Ennek végén lehetőség van fotók készítésére és az állatok megsimogatására is.

 

Fotó: Végh Tibor / Wikipédia


A tábor a Naplás-tó déli gátján, a sorompó mögött kezdődő aszfaltozott úton, gyalog közelíthető meg mintegy 250 méteres sétával.


Az MME Budapesti Helyi Csoportja hatodik alkalommal szervez nyári madárgyűrűző akciót Budapesten. A tavalyi évben 39 faj 709 egyede került kézre az ideiglenes gyűrűző táborban.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

Ritka halászmadár költött a Dráván

Idén kiváló volt a költési szezon a kék vércséknél

Az erdei fülesbagoly lett az Év madara

Így mentik meg a fészekből kiesett gólyafiókát-videó


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. augusztus
Czigány Dávid:
Tornyosuló
38. Gerecse 50
38. alkalommal rendezték meg a Gerecse 50 teljesítménytúrát 2019. április 27-én, közel 6500-an...