MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.11.16. 13:47,   Szöveg: Sajtóanyag,   Fotó: FLOW PR

Már jelentkezhetsz a 2018-as Fjällräven Polarra

A sarkvidéki kutyaszános túrára Közép- és Kelet-Európából két főt visznek a szervezők, így magyarok is jó eséllyel indulhatnak. Jelentkezni a hivatalos oldalra feltöltött bemutatkozó anyaggal, képekkel és videóval lehet.

A 300 kilométeres sarkköri kalandra 2017. november 16-tól december 14-ig lehet nevezni, és 2018. április 9-től 15-ig tart majd. A világ 10 régiójából végül összesen húszan (a közép- és kelet-európai régióból ketten) vehetnek részt. A túra a norvég Signaldalen völgytől a svéd Väkkäräjärviig tart. A résztvevők utaztatásáról, felkészítéséről, az út során használt felszerelésekről, valamint az étkezésről is a szervező, a Fjällräven gondoskodik.

 

Fotó: FLOW PR


A civilizációtól való teljes elszakadásra és az időnkénti extrém időjárási viszonyokra a túrát megelőző többnapos stockholmi eligazításon készülhetnek fel az út résztvevői, ahol a kutyaszán irányításának trükkjeit, illetve olyan praktikákat is elsajátíthatnak, amelyekkel gördülékenyebbek lesznek a sarkvidéken töltött napok.

 

Fotó: FLOW PR


Jelentkezési feltétel, hogy az érdeklődő 18 év feletti legyen komolyabb egészségügyi problémák nélkül, és ne féljen a kihívásoktól, illetve az esetleges extrém időjárási körülményektől. Jelentkezni a Fjällräven Polar hivatalos oldalán lehet képekkel és videóval. Az egyik résztvevőről a Fjällräven zsűrije dönt, a másik pedig közönségszavazás alapján indulhat.

 

 

 

Az ötlettől a megvalósulásig
A Fjällräven Polar gondolatát Kenth Fjellborg kutyaszán-specialista és Ake Nordin Fjällräven-alapító 1990-es beszélgetése szülte. A svéd Fjellborg korábban már részt vett a világ legkeményebb kutyaszánversenyén, az alaszkai Iditarodon, tapasztalatban tehát nem volt hiány. Ake Sédországban, ráadásul egy hétköznapi emberek részvételén alapuló kalandon gondolkozott. Az ötletből hét évvel később lett valóság – az első Fjällräven Polart 1997-ben rendezték meg, sikere pedig azóta töretlen, minden évben emberek ezrei szeretnének kiválasztottak lenni.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...