MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.03.30. 15:22,   Szöveg: MTI/TM,   Fotó: Joó Annamária

Medvehagyma Fesztivál és húsvéti készülődés Orfűn

Április 8-án és 9-én tizennegyedik alkalommal rendezik meg a fesztivált, ami idén a medvehagymás ételkülönlegességek mellett a húsvétváró programokról is szól.

Fotó: Joó Annamária

 

A fesztivál megnyitója szombaton 10 órakor lesz az orfűi medvehagymaszobornál, ezután jelmezes felvonulást tartanak. A legkisebbeket is várják: lesz gyermekszínház és bűvészbemutató. A Medvehagyma Házban hímestojás-kiállítást és tojáshímző bemutatót nézhetnek meg a látogatók, de zenei programokkal is készülnek.


A látogatók élményvonatra szállva utazást tehetnek a Pécsi-tó körül, szedhetnek medvehagymát, és kedvükre válogathatnak a fesztiválkonyha medvehagymás ételeiből, köztük Goják Csaba mesterszakács különleges medvehagymás fogásaiból. Az elmúlt évek tapasztalati alapján a szervezők nagyjából tízezer látogatóra számítanak.

 

Fotó: Joó Annamária


Tagadhatatlan, hogy a medvehagyma az utóbbi évek egyik legfelkapottabb zöldsége lett. Népszerűségét több dolognak köszönheti: könnyen beszerezhető a piacokon, de akár saját magad is gyűjtheted, és számos kedvező élettani hatással bír, ráadásul finom is. De hol szabad szedni, mire érdemes figyelni és hogyan a legfinomabb? Kattins ide, és tudj meg mindent a medvehagymáról!

 

Kapcsolódó cikkeink:

Elkezdődött a visszaszámlálás a medvehagymaszezonig

Korgó hassal a medvehagymaszőnyeg közepén

Itt a térkép, hol lehet medvehagymát szedni a Mecsekben

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...