MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2017.08.30. 09:00,   Szöveg: TM,   Fotó: Somogyvári D. György, Gulyás Attila, Facebook / BBU-Szervezőiroda, Kundráth Ferenc / DINPI, Facebook / Futaszög SC

Még nincs vége a nyárnak – hétvégi programajánló

Érkezik szeptember első hétvégéje, és szélsebesen közelít a sulikezdés. De hagyjuk még ezen a hétvégén az iskolai dolgokat, és koncentráljunk inkább arra, hogy milyen szabadtéri programmal búcsúztathatjuk a vakációt, akár családi vagy baráti körben. Mutatunk néhány izgalmasat a kínálatból. 

1. Tátika–Rezi vártúra

 

Fotó: Somogyvári D. György

 

A Keszthelyi-hegység vadregényes turistaútjain vezető túrán Tátika és Rezi váráé a főszerep. A teljesítménytúrán hosszú (44 km) és rövid Két várút (26,5 km), Egy várút (17 km), amely csak a Tátika-várat érinti, illetve az utóbbi éjszakai változata közül választhatnak az indulók. A Zalaszántóról induló körtúrák mindegyike a sztúpához is elvezet.

 

Mikor?
2017. szeptember 2. 6.00 – 22.00
Hol?
Zalaszántó, általános iskola
Részletek ide kattintva.

 

2. Balatonfenyvesi Kisvasúti Nap és Csiszta-túra

 

Fotó: Gulyás Attila

 

A kisvasút napján érdekes programokkal, különvonatokkal, térzenével, túrákkal, modellvasút-kiállítással és kézműves-foglalkozással várják az érdeklődőket Balatonfenyvesen. Lesz délelőtt Előzd meg a kisvasutat kerékpárral-túra, illetve a gyalogtúrázóknak is szerveznek egy hasonló tematikájú programot, a Csiszta-túrát (30, 20, 10 km), amely szintén Balatonfenyvesen, a kisvasút végállomásáról indul.

 

Mikor?
2017. szeptember 2. 7.30 – 18.00
Hol?
Balatonfenyves, kisvasútállomás
Részletek ide és ide kattintva.

 

3. Jó szerencsét! kerékpártúra

 

Fotó: Gulyás Attila

 

A Komlóról induló kerékpáros körtúrán 25, 50, 75 és 100 kilométeres távokon tekerheted be a Mecsek és a Villányi-hegység látványos részeit. A leghosszabb táv útvonala érinti Kisvaszart, Vásárosdombót, Mágocsot, Mekényest, Lengyelt, Majos és Szászvárat is.

 

Mikor?
2017. szeptember 2. 8.00 – 17.00
Hol?
Komló, Közösségek Háza
Részletek ide kattintva

 

4. BBU Vadasparki Terepfutó Kupa

 

Fotó: Facebook / BBU-Szervezőiroda

 

A BBU Vadasparki Terepfutó Kupa különféle távjait és útvonalait a versenyszervezők úgy alakították ki, hogy a legkisebbek is sikerélménnyel gazdagodjanak, de a rutinosabb sportolók, vagy a családosan indulók se maradjanak kihívás és sportolási lehetőség nélkül. A versenyen 7 egyéni és 1 csoportos kategóriában lehet indulni: Vadas Ovis (300 m), Vadas Sulis (800 m), Vadterepező (4 km), VadExtrémke (9 km), VadExtrém (18 km), Erdőkerülő túra (4 km, 14 év alatt), Erdőkerülő túra (4 km, 14 év felett), Vadas Családi kör (300 m). A versenyre online, kedvezményes árakon még augusztus 30. éjfélig itt lehet nevezni.

 

Mikor?
2017. szeptember 2. 10.05
Hol?
Budakeszi Vadaspark főbejárata
Részletek ide kattintva.

5. Túra a Gerecse szentélyébe

 

Fotó: Kundráth Ferenc / DINPI

 

A Gerecsében vezetett túra során a résztvevők megismerkednek Pisznice kőfejtőivel, történelmével, kőzeteivel, ősmaradványaival, valamint a különleges ritkaságairól híres élővilágával. Az érdeklődőket e táj egyedülálló hangulata fogadja. Táv: 8 km. Időtartam: 4–5 óra.

 

Mikor?
2017. szeptember 2. 9.00 – 15.30
Hol?
Pusztamarót, emlékmű
Részletek ide kattintva.

6. Ballószögi Nyakvágó Félmaraton és családi nap

 

Fotó: Facebook / Futaszög SC

 

Az Alföld egyik leghangulatosabb terepfélmaratonja, melyet futva, vagy akár bringával is megtehetsz. Futótávok: 22,5 km (félmaraton+); 14 km; 7 km; 3 km, 400 m gyerekeknek. Kerékpáros táv: 22,5 km. A Ballószögről induló túrákon felfuthatsz a Nyakvágó-dombra, miközben a Kiskunság természeti értékeivel is megismerkedhetsz. A szintkülönbség minimális, az útvonal burkolat nélküli földúton halad végig. Az online előnevezés már lezárult, de a helyszínen még nevezhetsz.

 

Mikor?
2017. szeptember 3. 7.00 – 13.00
Hol?
Ballószög, Sportcentrum, Gárdonyi Géza utca
Részletek ide kattintva.

 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...