MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.01.12. 13:41,   Szöveg: bnpi.hu,   Fotó: bnpi.hu

Még több élmény a Bükki Nemzeti Parkban

Online is lehet majd túrát tervezni, a bemutatóhelyeken pedig többek között VR-szemüveges bemutatókkal és más interaktív elemekkel várnak a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság területén.

A lillafüredi Szent István- és Anna-barlang, az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület, a szilvásváradi Millenniumi kilátó és a Szalajka-ház, valamint a felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpont fejlesztését tervezik, emellett a szálláshelyeken és más ökoturisztikai szolgáltatások, pl. tanösvények, túrák terén is magasabb színvonalú szolgáltatásokat ígérnek.

 

Fotó: bnpi.hu


Az igazgatóság összes tanösvénye elérhetővé válik a GUIDE@HAND BNPI mobilalkalmazásban, több esetben idegen nyelven is elérhető audioguide funkcióval kiegészítve. A hamarosan megújuló honlapon is lehetőség lesz a túrák egyéni megtervezésére, amelyeket telefonra és GPS-re is le lehet majd tölteni.

 

Fotó: bnpi.hu


A bemutatóhelyeket hálózatba szervezik, és egységes tájékoztató rendszert alakítanak ki, többek között VR-szemüveges bemutatókkal és tocuh info-tornyokkal. Létrehoznak egy egységes jegyrendszert, márciustól pedig neten is lehet majd foglalni. A minőségfejlesztési program része továbbá az ökoturisztikai munkatársak továbbképzése.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Csillagászati látogatóközpontot építenek a Bükkben

Most már három csillagoségbolt-parkunk van

Biztonságosabbak lesznek a barlangjaink

Megóvják a bükki kaptárköveket


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. január
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...