MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2015.07.16. 15:00,   Szöveg: Szatmári Zoltán,   Fotó: Cartographia

Megjelent a Zempléni-hegység részletes turistakalauz

Ha a Zemplénbe és környékére tervezed a túráidat, ne hagyd ki a hátizsákodból a Zempléni-hegység megújult turistakalauzt.

Ezzel a turistakalauz sorozat (Bükk, Mátra, Börzsöny, Pilis–Visegrádi-hegység, Budai-hg., Gerecse–Vértes–Velencei-hg., Bakony, Balaton-felvidék) 2014 január óta tartó teljes tartalmi és tipográfiai átdolgozása, megújítása befejeződött.

 


 

Az 1999–2002 között útjára indult, folyamatosan aktualizált sorozat megjelenésében is újjászületett, minden jellemzőjében egységes felépítésűvé vált. A kiadások szervesen kapcsolódnak a 2013-ban kiadott Országos Kéktúra turistakalauz I.–II. (Hollóháza–Nagymaros, Visegrád–Írott-kő) köteteihez. A sorozat bemutatja a hegyvidékek, az érintett nemzeti parkok, a tájvédelmi körzetek értékeit, valamint az aprófalvak kincseit, de megismerheted belőlük a kisvasutakat, az izgalmasabbnál izgalmasabb turistautakat, a kerékpározási és télisport lehetőségeket is.

A Zempléni-hegység turistakalauz most megjelent, új kiadásának egyik legfontosabb újdonsága a magyar-szlovák határon átnyúló Nagy-Milic Natúrpark, azaz a Füzértől a szlovákiai Nagyszaláncig húzódó terület turistatérképes, településismertetős bemutatása, valamint a Zemplén Kalandpark új létesítményeinek (Magas-hegy–Szár-hegy drótkötélpálya, átsiklópálya ill. mászófal) feltüntetése.

Az új térképek jelölik a frissen felfestett kerékpáros útjelzéseket és az Országos Kéktúra útvonalában történt változásokat. Új fotókkal, aktualitásokkal gazdagodtak a túraleírások, településismertetők is.


Kapcsolódó anyagok:

 

 Kéktúra
Már húsvétkor kisvonatozhatunk Pálházán
Építészeti stíluskavalkád – A Sárospataki vár
 Címkék: zemplén / nagy-milicHOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2018. december
Nagy Ferenc:
Tükröződés
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...