MAGYAR TERMÉSZETJÁRÓ SZÖVETSÉG weboldalaiTermészetjáróGerecse 50KéktúraGalyacentrumTuristashopTermészetjáró kártya
2018.02.22. 09:30,   Szöveg: Gemenc Zrt.,   Fotó: orszagalbum.hu / kpeti74, Gemenc Zrt.

Megújul a Sötét-völgyi-horgásztó környéke

A Gemenc Zrt. beruházásának köszönhetően a Szekszárd melletti Sötét-völgyben a régi fabarakk helyén egy többfunkciós, modern fogadóépület, a tóparton családi piknikrét és játszótér épül a közeljövőben. 

Fotó: orszagalbum.hu / kpeti74

 

A cél, hogy a festői szépségű Sötét-völgyben kulturáltabb környezetben kapcsolódhassanak ki a Szekszárdra érkező turisták. Várhatóan 2018 nyarára készül el az a többfunkciós tóparti fogadóépület, amelyben büfé, horgászcikkeket árusító bolt, kerékpárjavító műhely várja majd a látogatókat, de helyet kap a halőr és az erdészet irodája is. Az épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a későbbiekben további szolgáltatásokkal is bővülhessen a kínálat.

 

Fotó: Gemenc Zrt.

A Sötét-völgyi turisztikai fejlesztések látványtervei

 

Fotó: Gemenc Zrt.

 

A horgásztó délkeleti sarkánál található ligetben piknikezésre alkalmas parkot alakít ki az erdőgazdaság tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal. A „piknikrét” mellett egy különleges játszóteret is terveznek építeni, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. A fejlesztésekhez kapcsolódóan megújul a Várhegy-kilátóhoz vezető ösvény, pihenőhelyekkel gazdagodik a tó körüli gyalogút, és a szigetre romantikus fahidakon sétálhatnak majd be a látogatók. A fejlesztések nyárra valósulhatnak meg.

 

 

 

Kapcsolódó cikkeink:

Téli pompa a szekszárdi dombokon

Kedélyes sárdagasztás a Szekszárdi-dombság
 


HOZZÁSZÓLÁSOK

Hozzászóláshoz jelentkezz be!


Közösségi oldalak
A hónap fotója
2019. március
Császár László :
Cseszneki vár
36. GERECSE 50
Így látták az idei Gerecse teljesítménytúrák résztvevői ezt a borongós, kissé hűvös, húsvét...